Altmetrics on täällä – seuraa kuumaa aihetta Terkko Navigatorissa

Lehtien Impact Factor -arvot kohtaavat yhä enemmän arvostelua tiedeyhteisössä. Samalla pohditaan riittävätkö tutkijoiden saamat viittaukset arvottamaan tieteellisen työn merkitystä. Tämän hetken kuuma, uusi aihe onkin Altmetrics. Se mittaa tutkijan näkyvyyttä ja merkitystä sosiaalisessa webissä, sekä keskittyy erityisesti artikkelitasoiseen metriikkaan. Siten ei enää olekaan merkitystä sillä, missä lehdessä artikkeli julkaistaan, vaan miten artikkelin antia pystytään tuomaan esille webin sosiaalisissa välineissä ja saada se siten tiedeyhteisön keskusteluagendalle. Useimmiten hyvät altmetriikat saavat artikkelit tulevat hankkimaan myöhemmin myös perinteisiä viittauksia.

Terkon Altmetrics-sivun kautta on helppo seurata alan keskustelua upotetun Twitter-feedin ja uusien artikkeliotsikoiden avulla. Voit seurata käytävää Altmetrics-keskustelua todellakin reaaliajassa.

Terkko Impact -teemaprofiilin kautta löytyvät kaikki perinteiseen bibliometriikkaan ja uuteen altmetriikkaan liittyvät työkalut, palvelut, tietokannat ja lehdet. Lisää palvelut omaan kirjastoosi, niin pysyt ajantasalla missä tiedeyhteisössä mennään!

Altmetrics @ Terkko Navigator: http://terkko.helsinki.fi/altmetrics

Terkko Impact: http://terkko.helsinki.fi/terkko-impact