Julkaisufoorumin tasoluokitus käyttöön 2015? Terkon Scholar Chart kertoo tutkijat, jotka ovat vahvoilla!

Opetus- ja kulttuuriministeriön, yliopistojen, Suomen yliopistot UNIFI ry:n ja Suomen Akatemian edustajista koostunut työryhmä on laatinut yliopistojen rahoitusmalliehdotuksen, jolla luotaisiin yliopistoille vuodesta 2015 alkaen vahvemmat kannusteet koulutuksen ja tutkimuksen laadun vahvistamiseen.

Työryhmä ehdottaa myös, että tutkimuksen laadun vahvistamiseksi Tieteellisten seurain valtuuskunnan julkaisufoorumihankkeen tuottama julkaisujen tasoluokitus otettaisiin käyttöön vuodesta 2015 alkaen nykyisen julkaisujen lukumäärään perustuvan laskentamallin sijaan. Korkeampiin tasoluokkiin arvioitujen vertaisarvioitujen tieteellisten julkaisujen perusteella yliopistolle kohdennettaisiin enemmän rahoitusta kuin muiden julkaisujen perusteella.

Julkaisufoorumi-hankkeen tavoitteena on luoda laatuluokitus tieteellisille lehdille, konferenssi- ja kirjasarjoille sekä kirjakustantajille eli tieteellisille julkaisukanaville. Luokitus kattaa kaikki tieteenalat. Luokituksen tekevät 23 tieteenaloittaista asiantuntijapaneelia (n. 203 henkilöä). Hankkeen ohjausryhmä on valinnut paneelien jäsenet yliopistojen, valtion tutkimuslaitosten, tieteellisten seurojen ja tiedeakatemioiden ehdotusten perusteella.

Terkon huippusuositun Scholar Chart -palvelun avulla voidaan seurata reaaliajassa, ketkä tutkijoista ovat vahvoilla jos julkaisufoorumiluokitus otetaan käyttöön rahanjaossa. Kenellä onkaan kymmenen artikkelia, joiden kaikkien Jufo-taso on kolme? Entä tutkija, joka on julkaissut viimeisen vuoden aikana 39 artikkelia hämmästyttävällä Jufo-tasolla 2.833?

Tutustu jo tänään!

Suomen tutkijat Scholar Chart -palvelussa Jufo-tasojärjestyksessä:

http://terkko.helsinki.fi/scholarchart/?months=12&sort=jufo

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote:

http://www.minedu.fi/OPM/Tiedotteet/2014/02/Yo-rahoitus.html?lang=fi

Julkaisufoorumi Terkko Navigatorissa: http://terkko.helsinki.fi/julkaisufoorumi