Talentumin e-sanakirjat eivät enää käytettävissä!

This post is also available in: ruotsi

Talentumin englanti-suomi- ja ruotsi-suomi-sanakirjojen tilausta ei ole enää jatkettu sanakirjojen vähäisen käytön vuoksi.

Huomattavasti suositumpia ovat MOT-sanakirjastoon sisältyvät sanakirjamme, joita erityisesti englannin kieleen liittyen on runsaasti:

MOT-englanti-sanakirjoja

  • MOT englanti-suomi-englanti-sanakirja
  • MOT Gummerus Englanti–suomi-idiomisanakirja
  • MOT Nordstedts stora engelska ordbok
  • MOT Collins Compact Thesaurus

MOT-ruotsi-sanakirjoja

  • MOT ruotsi-suomi-ruotsi-sanakirja
  • MOT Nordstedts stora engelska ordbok
  • MOT Norstedts Svensk ordbok
  • MOT Schildts Finlandssvensk ordbok

Tämän lisäksi MOTissa on monikielisiä erikoissanakirjoja ja sanastoja, joista löydät  erikoistermien englannin- ja ruotsinkielisiä vastineita.

NELLIn kautta löydät myös muita e-sanakirjojamme!

6 Replies to “Talentumin e-sanakirjat eivät enää käytettävissä!”

  1. Yksi suomi-englanti sanakirja (MOT) on liian vähän. Talentumin sanakirja on monessa suhteessa parempi kuin MOT, mutta ennen kaikkea toinen vaihtoehto. Mitä ei toisesta löydy, löytyy usein toisesta. Luultavasti Talentumin sanakirjan vähäisempi käyttö johtuu vain siitä, että Nellin etusivulla on linkki MOT-sanakirjaan, mutta ei Talentumin vastaavaan. Päätöstä jättää Talentumin sanakirjat pois valikoimasta olisi syytä harkita uudestaan.

    1. Kiitos palautteesta. Toimitan kommenttisi edelleen hankinnoista päättäville. Sanakirjavalikoimamme entistä parempaa esille saamista meidän on syytä myös miettiä.

  2. Talentumin suomi-englanti-suomi sanakirja on parempi kuin MOT:in vastaava. Itseasiassa se on mielestäni paras saatavilla olevista suomi-englanti-suomi sanakirjoista. Sanakirjan vähäisempi käyttö johtunee siitä, että Nellin etusivulta on linkki MOT-sanakirjaan muttei Talentumin sanakirjaan. Moni ei ole edes tiennyt kyseisen sanakirjan kuuluvan yliopiston tarjoamiin resursseihin. Lisenssin lopettamisen sijaan järkevämpi vaihtoehto olisi mainostaa kyseistä sanakirjaa paremmin. Talentumin sanakirjan puuttuminen vaikeuttaa englanniksi työskentelyä merkittävästi, koska MOT-sanakirja yksinään antaa varsin rajallisen määrän osuvia käännöksiä.

    1. Kiitos kommentistasi, joka oli toinen samaa asiaa koskeva. Viestisi menee edelleen sanakirjahankinnoista päättäville.

  3. Talentumin suomi-ruotsi-sanakirja om paras! Käytimme sitä päivittäin! Ruotsin kääntäjät Kielipalvelut/Kielikeskus

    1. Kiitos palautteesta. Hyvä tietää, että suomi-ruotsi-suomi-sanakirjaakin pidetään tärkeänä ja laadukkaana.

Comments are closed.