Uutuuskirjoja Terkossa 11 & 12 / 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keuhkosairaudet : diagnostiikka ja hoito / toimittajat: Riitta Kaarteenaho … [et al.]

” Keuhkosairaudet – Diagnostiikka ja hoito -kirjassa käsitellään yleisimpiä keuhkosairauksia sekä niiden hoitoa ja diagnostisia tutkimuksia, jotka sisältävät mm. keuhkojen toiminnan tutkimisen ja kuvantamisen. Kirjassa esitellään keuhkosairauksien oirelähtöinen tutkiminen ja tavallisimmat keuhkosairaudet, kuten astma, keuhkoahtaumatauti, keuhkoinfektiot, keuhkopussin sairaudet, interstitiaaliset keuhkosairaudet eli keuhkoparenkyymitaudit, keuhkosyöpä, tuberkuloosi, keuhkoverenkierron sairaudet, hengitysvajaus ja obstruktiivinen uniapnea. Myös keuhkosairauksien erityisalueet, kuten keuhkojen ammattitaudit, tupakkavieroitus ja palliatiivinen hoito, ovat mukana. Käytännön lääkärille tärkeitä taudinmääritykseen ja hoitoon liittyviä seikkoja painotetaan konkreettisin ja selkein ohjein.
Keuhkosairaudet – Diagnostiikka ja hoito -kirjan kohderyhmänä ovat lääketieteen opiskelijat, avoterveydenhuollon lääkärit, kuten terveyskeskus- ja työterveyslääkärit, erikoistuvat lääkärit ja muut ammattiryhmät, kuten sairaanhoitajat, kuntoutusohjaajat ja fysioterapeutit.”

Saatavuus Helka-tietokannassa

 

 

Kilpirauhanen ja kilpirauhassairaudet : kirja potilaalle / Esa Soppi

” Suomessa arvioidaan yli 300 000 aikuisen kärsivän erilaisista kilpirauhassairauksista. Tämä kirja käsittelee laajasti kilpirauhassairauksia ja se on suunnattu potilaille, joilla on ongelmia kilpirauhasen toiminnassa. Kirja käsittelee kilpirauhassairauksia lääketieteen kannalta, mutta ottaa myös kantaa moniin potilaiden luennoilla esittämiin kysymyksiin sekä seikkoihin, joita puidaan vilkkaasti mm. internetin keskustelupalstoilla ja blogeissa.
Suurimmalla osalla kilpirauhasongelmaisista potilasta on kilpirauhasen vajaatoiminta, erityisesti primaarinen tai piilevä kilpirauhasen vajaatoiminta. Primaarisen kilpirauhasen vajaatoiminnan diagnoosi on sekä oireiden että laboratoriotutkimusten pohjalta yleensä helppo. Piilevän kilpirauhasen vajaatoiminta voi olla vähäoireinen, eivätkä laboratoriotutkimukset välttämättä tue taudinmääritystä, vaan kaikki tulokset voivat olla viitealueilla (“normaaleja”). Tällaisille potilaille on vaikea saada diagnoosia ja kertoa, missä vika on.
Yli 90 % hoidetuista kilpirauhaspotilasta voi hyvin ja tyroksiinihoidon toteuttaminen käy ilman suuria ongelmia. Osalla potilaista kilpirauhashäiriöön sopivat oireet kuitenkin jatkuvat hoidosta huolimatta. Tällaisen tilanteen hallinta voi olla monimutkaista ja vaatii lääkärin ja potilaan välistä yhteistyötä, luottamusta ja kärsivällisyyttä.
Kirja auttaa ymmärtämään kilpirauhasen toimintaa ja siihen liittyviä ongelmia. Se sisältää kilpirauhaspotilaalle tarkoitettua, punnittua tietoa, joka voi olla merkityksellistä oman tilanteen oivaltamiseksi. Tällöin potilaan on helpompi saada ymmärrystä oireilleen, päästä oikeaan taudinmääritykseen ja saada asianmukaista hoitoa.”

Saatavuus Helka-tietokannassa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pystytkö sanomaan perkele? : 15 tarinaa aivohalvauksesta / Annika Rentola ; suom. Taija Mård.

” Vuosittain 25 000 suomalaista sairastaa jonkin¬asteisen aivoveren kiertohäiriön: aivoinfarktin, aivoverenvuodon tai ohimenevän aivoverenkierto¬häiriön. Jokainen tapaus on erilainen, ja aivoverenkiertohäiriön sairastaneen toipumisennuste riip¬puu vaurioalueen sijainnista ja laajuudesta.
Usein häiriö aiheuttaa aivohalvauksen, josta voi seurata ohimeneviä tai pysyviä halvausoireita, tuntopuutos¬ta, kielellisten toimintojen häiriöitä tai häiriöitä henkisessä suoriutumisessa.
Väestön ikääntyessä aivohalvaus koskettaa yhä useampaa ja herättää yhä useammassa pelkoa ja kysymyksiä. Millaista on elämä aivoinfarktin tai aivoverenvuodon jälkeen? Miten aivoverenkiertohäiriön aiheuttamat kudos¬vauriot rajoittavat elämää? Voiko aivohalvaukses¬ta toipua?
Tämä kirja kertoo viidentoista aivohalvauksen saaneen suomalaisen tarinan. Se antaa tukea ja toivoa vakavan sairauden kokeneille ja heidän lä¬heisilleen, vaikka aivohalvauksen seuraukset ovat usein rankkoja.
Puhekyvyn kadotessa voi olla mah¬dotonta sanoa edes perkele.”

Saatavuus Helka-tietokannassa

 

 

Irti paniikista / Jan-Henry Stenberg, Salla Saiho, Satu Pihlaja, Helena Service, Grigori Joffe, Matti Holi.

” Irti paniikista esittelee itsehoito-ohjelman, jonka avulla voi vapautua paniikkihäiriöstä. Kirja perustuu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kehitettyyn verkkoterapiaan, joka tarjoaa kohdennettua etähoitoa mielenterveyden häiriöihin. Se pohjautuu kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan, joka on tehokas hoito ahdistukseen ja paniikkihäiriöön.
Irti paniikista sisältää hoito-ohjelman, joka perustuu ihmisen oppimista ja ajattelua koskevaan kognitiiviseen ja käyttäytymisterapeuttiseen tietoon. Sen mukaan ajatukset, tunteet ja käyttäytyminen ovat jatkuvassa yhteydessä toisiinsa. Tässä kirjassa saat tietoa paniikkihäiriöstä, pohdit elämääsi ja pelkoihisi vaikuttavia tekijöitä ja teet erilaisia tehtäviä, joiden avulla saat keinoja paniikkihäiriön hallintaan. Lukemisen lomassa teet harjoitteita, jotka auttavat paniikkihäiriön voittamisessa.”

Saatavuus Helka-tietokannassa

 

 

Kaksisuuntainen mielialahäiriö : opas sairastuneille ja heidän omaisilleen / Minna Sadeniemi, Juhani Aer, Kirsi Jänkälä, Marko Sorvaniemi, Jan-Henry Stenberg.

” Kaksisuuntainen mielialahäiriö – opas sairastuneille ja heidän läheisilleen kertoo kaksisuuntaisen mielialahäiriön eri muodoista ja siitä, miten mielialaoireiden kanssa voi oppia elämään.
Kaksisuuntainen mielialahäiriö on pitkäaikaissairaus, jossa mieliala ja jaksaminen vaihtelevat tavanomaista voimakkaammin. Se koskettaa sairastuneen koko lähipiiriä. Diagnoosin saaminen on usein kriisi sairastuneelle ja hänen läheisilleen. Joskus voi olla helpotuskin, kun vuosia jatkunut oireilu saa nimen. Oikeanlaisella lääkityksellä ja elämäntavoilla voi sairaudesta huolimatta elää hyvää elämää, ja sairastunut itse ja hänen läheisensä voivat tehdä paljon sairauden saamiseksi hallintaan. Tämän kirjan tarkoitus on auttaa sinua kehittymään oman tai läheisesi sairauden asiantuntijaksi.”

Saatavuus Helka-tietokannassa

 

 

Sairaanhoitajan käsikirja / Marianne Mustajoki, Anja Alila, Elina Matilainen, Minna Pellikka, Mirja Rasimus (toim.) ; 8. uud. p.

” Sairaanhoitajan käsikirjan artikkelit kattavat keskeisen osan sairaanhoitajan päivittäisessä työssä tarvitsemasta perustiedosta. Tarkkailuun, tutkimuksiin, hoitotoimenpiteisiin ja potilaan ohjaukseen liittyvä käytännönläheinen tieto löytyy nopeasti ja helposti luetelmamuotoisista artikkeleista. Artikkeleiden kirjoittamiseen on osallistunut eri puolilta maatamme toistasataa asiantuntevaa kirjoittajaa, heistä suurin osa sairaanhoitajia.
Tässä Sairaanhoitajan käsikirjan kahdeksannessa painoksessa kaikki artikkelit on tarkistettu ja lähes kaikki päivitetty perusteellisesti. Käsikirjassa on runsaat 30 uutta artikkelia, ja teokseen on lisätty kokonaan uusi luku Potilasturvallisuus.
Sairaanhoitajan käsikirja ilmestyy myös Sairaanhoitajan tietokannoissa Terveysportissa: www.terveysportti.fi

Saatavuus Helka-tietokannassa

 

 

Sairaus ja toivo / Risto Pelkonen, Matti O. Huttunen, Kaija Saarelma (toim.)

” Sairaalle ihmiselle tärkeää ei ole vain se osa terveyttä minkä hän sairastaessaan menettää. Toivo on jäljelle jäävässä terveydessä, toimintakyvyssä, itsensä hallitsemisessa ja mahdollisuuksissa toteuttaa itselleen tärkeitä asioita sekä elää muiden mukana.
Lääketieteen ja käytännön lääkintätaidon juuret ovat toivossa. Tieteen matkamies toivoo löytävänsä todellisuudesta sellaista uutta tietoa, jolla on merkitystä ihmiselle, keinoja sairauksien ehkäisemiseksi ja sairaiden ihmisten parantamiseksi. Parantajan työ perustuu niin ikään toivoon vaikuttaa sairauden kulkuun. Jokainen sairaus uhkaa ihmisen eheyttä, muuttaa hänen suhtautumista itseensä ja ympäristöön ja aiheuttaa riippuvuutta toisesta; sitä voimakkaammin mitä vakavammasta sairaudesta on kysymys. Sairauden aiheuttamilla kärsimyksillä on aina ihmisenä olemista ja oman elämän hallintaa uhkaavia eksistentiaalisia sävyjä. Siksi se sisältää aina pelkoja tulevasta, mutta myös toivon mahdollisuuden; parantua tai tulla parannetuksi.
Ihmisen sopeutuminen sairauteen riippuu hyvin paljon siitä, miten uutta asiaa on ensimmäisen kerran käsitelty. Totuuden piilottaminen, epävarmuuden kätkeminen ja turhien toiveiden herättäminen ovat potilaan pettämistä, mutta vakavistakin sairauksista on aina yhdessä löydettävissä sellaisia toivon hippuja, joihin potilas voi tarttua ja turvautua. Lääkärin ei pitäisi päästää ketään luotaan ilman rohkaisevia sanoja. Toivon viesti ei välity vain sanojen, vaan yhtä lailla äänen sävyjen, ilmeiden ja eleiden kautta. Tässä kirjassa tutkitaan toivon olemusta ja tähdennetään sen merkitystä parantamisessa, parantumisessa ja hyvän elämän tekijänä.”

Saatavuus Helka-tietokannassa

 

 

Lihavuus laskuun – Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta : kansallinen lihavuusohjelma 2012-2015 / Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Kansallisen lihavuusohjelman ohjelmaryhmä.

” Lihavuus on merkittävä, kaikkia ikäluokkia koskeva kansanterveydellinen ongelma. Lihomiskehityksen kääntäminen laskuun ja väestön terveyden ja toiminta- ja työkyvyn ylläpitäminen edellyttää koko yhteiskunnan yhteisiä toimia. Siihen tarvitaan eri sektoreiden, politiikan ja hallinnon paikallista, alueellista ja kansallista yhteistyötä.
Tässä julkaisussa esitetään koko väestöä, eri ikäryhmiä ja eri toimijoita koskevat tavoitteet lihavuuden ehkäisemiseksi ja ehdotetaan käytännön toimia lihavuuden ehkäisyn ja hoidon tehostamiseksi. Lihavuus laskuun – Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta esittelee Kansallisen lihavuusohjelman vuosille 2012-2015. Kunnat ja muut toimijat löytävät julkaisusta konkreettisia esimerkkejä, joita toteuttamalla ne voivat osallistua ohjelman toimeenpanoon väestön terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.”

Saatavuus Helka-tietokannassa

 

 

Muistin ongelmat : toimiva palvelukokonaisuus ehkäisystä hoitoon / Kaija Virjonen (toim.).

” Jokaisella on kokemuksia muistin pettämisestä. Milloin kyse on normaalista unohtamisesta ja milloin etenevästä muistisairaudesta? Miten varmistetaan muistiongelmien varhainen toteaminen ja niihin puuttuminen oikea-aikaisesti niin, että muistisairaan toimintakyky säilyy mahdollisimman hyvänä?
Tässä kirjassa pureudutaan niin muistin ongelmien ennaltaehkäisyyn, varhaiseen toteamiseen kuin muistisairaan hallitun palvelukokonaisuuden keskeisiin menestystekijöihin.
Palvelujärjestelmässämme on perinteisesti kohdennettu resursseja syntyneiden ongelmien hoitamiseen. Tässä kirjassa kerrotaan, kuinka painopisteen voi siirtää ongelmien hoitamisesta ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen toteamiseen, aktiiviseen puuttumiseen ja oikea-aikaiseen auttamiseen. ”

Saatavuus Helka-tietokannassa

 

 

Äitiysneuvolaopas : suosituksia äitiysneuvolatoimintaan / Kansallinen äitiyshuollon asiantuntijaryhmä (kirj.) ; Reija Klemetti & Tuovi Hakulinen-Viitanen (toim.).

” Äitiysneuvolan suositusten tarkoituksena on antaa äitiysneuvolatyön tueksi luotettavaa, tieteelliseen näyttöön perustuvaa tietoa. Tavoitteena on parantaa palvelujen laatua sekä vähentää eriarvoisuutta. Terveydenhuoltolaki ja valtioneuvoston asetus antoivat suositusten päivittämiselle säädösperustan. Äitiysneuvolaoppaassa kuvataan äitiysneuvolatoiminnan tavoitteet ja toimintaa ohjaavat periaatteet.
Opas sisältää näyttöön tai yksimieliseen näkemykseen perustuvia suosituksia monista eri teemoista:
– perhevalmennus
– yleiset raskausajan vaivat
– terveystarkastukset
– kotikäynnit
– lisäseurantaa edellyttävät ongelmat, sairaudet ja erityistilanteet
– synnytykseen valmistautuminen
– vastasyntyneen seuranta
– synnytyksen jälkeinen masennus
– yhteistyö
– äitiysneuvolapalvelujen järjestäminen
– vanhemmuuden tukeminen
– elintavat ja neuvonta
Oppaan lopussa paneudutaan suositusten käytännön toteuttamiseen, seurantaan ja arviointiin. Suositukset on tarkoitettu äitiysneuvolassa työskenteleville terveydenhoitajille, kätilöille ja lääkäreille, naistentautien ja synnytysten asiantuntijoille sekä äitiysneuvolapalvelujen järjestämisestä vastuussa oleville tahoille. Oppaasta hyötyvät myös alan kouluttajat ja opiskelijat sekä perheet.”

Saatavuus Helka-tietokannassa

 

 

IHI Global trigger tool and patient safety monitoring in Finnish hospitals : current experiences and future trends / Persephone Doupi, Karolina Peltomaa, Mika Kaartinen, Juha Öhman.

“Patient safety work relies on the service provider’s ability to monitor the levels of patient safety achieved, identify where improvements are needed and follow the impact of implemented interventions. Trigger tools – means for performing focused medical records reviews either manually or automatically, are a strong candidate for supporting these tasks.
This report examines the research evidence on the IHI Global Trigger Tool (GTT) and presents experiences accumulated in Finland during implementation of the tool in the hospital environment, as well as experimentations for further developments. In addition, the up-to-date evidence and future prospects on automated trigger tools are reviewed and discussed.
The report aims to serve healthcare management and clinical staff working with patient safety issues on the organisational level, by providing background evidence with regard to trigger tool methodology and its implementation requirements. The report constitutes useful reading also for policy makers, developers and researchers in the fields of patient safety, healthcare quality and health information technology.”

Saatavuus Helka-tietokannassa

 

 

Advances in chronic lymphocytic leukemia / Sami Malek, editor.

“Chronic lymphocytic leukemia (CLL) is the most common leukemia in the Western world. CLL has a highly varied clinical course. While advances in CLL therapy are noted, many patients still succumb to this illness. Like most progress in medicine, solid advances in the diagnosis, prognosis and treatment of CLL are rooted in an in-depth understanding of the basic and translational biology of CLL. In this book, CLL experts have contributed state-of-the-art summaries of various important aspects of CLL biology and have discussed the translational implication of such findings. This book, which is directed at physicians and researchers alike, aims to educate broadly and deeply. Intentionally, the many aspects and nuances of CLL clinical care that can only really be appreciated through direct patient care are not covered here, but instead, the book presents basic aspects of CLL that underlie many of the contemporary decisions that are made in CLL research and clinical settings.
We hope that this book will critically inform the community and stimulate interest in CLL, which will ultimately translate into better CLL research, prognostication and therapy, with the end goal of providing a better outlook for patients afflicted with this common leukemia.”

Saatavuus Helka-tietokannassa

 

 

Oocyte biology in fertility preservation / S. Samuel Kim, editor.

“Fertility preservation has become one of the most important and fast growing fields of reproductive medicine. Although there are several strategies for fertility preservation in female, most of them are still considered experimental. It is important to perfect the existing technologies, but also developing new strategies should be actively sought. The future development of fertility preservation strategies should be based on the sound scientific knowledge and principles.
One of the main objectives of fertility preservation in females is prevention of oocyte depletion. The mechanisms of oocyte loss and survival in the ovary are complex, which include genetic control both in germ cells and in somatic cells, DNA damage and repair mechanism, apoptosis and autophagy, and other poorly understood molecular mechanisms. To develop clinically effective and safe strategies for fertility preservation, it is essential to know and understand the fundamentals of oocyte and ovarian biology at the molecular level. Thus, the purpose of this edition is to review the current progress in research related to molecular and genetic control of oocyte development that can be applied to fertility preservation. The main topics that are discussed in this publication include molecular signaling mechanisms of oocyte activation and loss, genomic integrity of oocytes, and epigenetics.”

Saatavuus Helka-tietokannassa

 

 

Electrodiagnosis in diseases of nerve and muscle : principles and practice / Jun Kimura ; 4th ed.

“Here is the Fourth Edition of the classic text Electrodiagnosis in Diseases of Nerve and Muscle: Principles and Practice. With each subsequent edition, Dr. Kimura has built upon his extensive experience teaching electromyography (EMG) around the world and has transferred his knowledge to the book. It is intended for clinicians who perform electrodiagnostic procedures as an extension of their clinical examination, and will be of value to neurologists and physiatrists who are interested in neuromuscular disorders and noninvasive electrodiagnostic methods, particularly those practicing electromyography (EMG). The book provides a comprehensive review of most peripheral nerve and muscle diseases, including specific techniques and locations for performing each test.
While the book has been thoroughly updated to reflect the growth that has been made in the field since 2001, a DVD has also been added to the book, allowing the readers to watch and listen to various types of normal and abnormal EMG activities.”

Saatavuus Helka-tietokannassa

 

 

Genetic damage in human spermatozoa / Elisabetta Baldi, Monica Muratori, editors.

“There are several types of damage that can be found in the male gamete. Genetic damage in spermatozoa can originate during spermatogenesis, or it can originate during transit in both male and female genital tracts. Damage can also be due to ageing, environmental or iatrogenic conditions, as well as to the prools to cryopreserve and to select spermatozoa in assisted reproduction techniques. The purpose of this book is to provide a comprehensive resource for all possible DNA damages in sperm, the relation to fertility and infertility, and possible transgenerational heritable effects.”

Saatavuus Helka-tietokannassa

 

 

The European health report 2012 : charting the way to well-being.

“Like its predecessors, the 2012 European health report describes both the overall improvements in health in the WHO European Region and their uneven distribution within and between countries. It breaks new ground, however, by helping both to define well-being, a goal of Europe’s new health policy, Health 2020, and to map the way towards achieving it.
By describing health in Europe, this report provides policy-makers and public health professionals with the epidemiological evidence base that underpins Health 2020 and its six overarching targets. In addition, it sets out the agreed approach to monitoring progress towards Health 2020, outlines the collaborative agenda to address the challenges ahead and makes the case for measuring well-being as a marker of progress in health.”

Saatavuus Helka-tietokannassa

 

 

The creative destruction of medicine : how the digital revolution will create better health care / Eric Topol.

“Mobile technology has transformed our lives, and personal genomics is revolutionizing biology. But despite the availability of technologies that can provide wireless, personalized health care at lower cost, the medical community has resisted change. In The Creative Destruction of Medicine, Eric Topol – one of the nation’s top physicians – calls for consumer activism to demand innovation and the democratization of medical care. The Creative Destruction of Medicine is the definitive account of the coming disruption of medicine, written by the field’s leading voice.”

Saatavuus Helka-tietokannassa

 

 

Local anesthetics for plastic surgery / editor, Nasim S. Huq.

“The scope of use of local anesthetics in procedures in plastic surgery is covered in this issue of Clinics in Plastic Surgery. Discussion centers on plastic surgeons in private practice in ambulatory facilities and those scheduling time for OR in hospital facilities using local anesthetics while accommodating patient comfort and absence of side-effects post general anesthesia. Presented in this publication are the most common plastic surgeries that can be done under local anesthesia, each with a discussion of the optimal anesthetic, method of administration, and dosage. Video of the procedure or portion of the procedure, as applicable, accompanies the techniques along with a surgical case. The goal of this issue is to provide a concise reference for surgeons’ planning surgeries to review and perhaps adapt currently used methods with this latest information on local anesthetics. Surgical Technique is provided in detail with full analysis of Patient Selection and Planning, Complications and Post-procedure Care. Contents include Complications; Basic Science of Locals; Skin Grafts and Flaps; Peripheral Nerve; Foot Surgery; Breast Surgery; Liposuction; Hand Trauma; Oculoplastic Surgery; Ear Surgery; Hair Transplantation; among others.”

Saatavuus Helka-tietokannassa

 

 

Obstetric anesthesia / editor, Robert Gaiser

” This issue of Anesthesiology Clinics covers the latest updates in obstetric and gynecologic anesthesia written by the world-leading experts on the topic. Procedurally-focused articles cover best practices in chronic pain management, the role of magnesium in labor and delivery, advanced airway procedures, epidural analgesia, amniotic fluid embolism and more. Achieve the best outcomes and keep current on this area of anesthesia practice.”

Saatavuus Helka-tietokannassa

 

 

Mild cognitive impairment / editors, Birju B. Patel, N. Wilson Holland.

“This issue of Clinics in Geriatric Medicine features expert clinical reviews on Mild Cognitive Impairment which includes current information on topics such as Overview of Mild Cognitive Impairment, Aging and Cognition, Classification and Epidemiology of Mild Cognitive Impairment, Neuropsychiatric Symptoms of Mild Cognitive Impairment, Clinical Evaluation of Early Cognitive Symptoms, Emerging Biomarkers Relating to Cognition, Imaging Modalities in Evaluation of Cognition, Current Management Decisions in Mild Cognitive Impairment, Risk Factors for Progression to Dementia, Dealing with Mild Cognitive Impairment: Help for Patients and Caregivers.”

Saatavuus Helka-tietokannassa

 

 

Shoulder instability in the athlete / editor Stephen R. Thompson

“This issue of Clinics in Sports Medicine focuses on anatomy and biomechanics and includes exam and imagine, surgical timing, and covers a variety of conditions. Internal impingement, multi-directional instability, bone loss, revision surgery, posterior instability, and a variety of other clinical conditions are thoroughly addressed. In addition, there are also chapters on both contact and non-contact athletes, instability in pediatric patients and rehabilitation.”

Saatavuus Helka-tietokannassa

 

 

Sarcoma / editor, Andrew J. Wagner

“This issue focuses on Sarcoma in areas such as: Gastrointestinal Stromal Tumors: Risk assessment and adjuvant therapy, Gastrointestinal Stromal Tumors: Management of metastatic disease and emerging therapies, Liposarcoma, Leiomyosarcoma, Update in treatment and targets in cartilage and bone tumors, Update in treatment and targets in Ewing sarcoma, Angiosarcoma and Epithelioid Hemangioendothelioma, Emerging therapies for sarcoma, and Treatment of localized sarcomas.”

Saatavuus Helka-tietokannassa

 

 

Abdominal wall reconstruction / Michael J. Rosen, editor

“An important review on abdominal wall reconstruction for the general surgeon! Topics will include preoperative optimization of a ventral hernia patient, prevention of incisional hernias, laparoscopic ventral hernia repair, open ventral hernia repair, atypical hernias, epigastric and umbilical hernias, parastomal hernia repair, flap reconstruction, synthetic mesh, clinical outcomes of biologic mesh, pediatric hernias, takedown of enterocutaneous fistula, a review of laparoscopic versus open inguinal hernia, and more!”

Saatavuus Helka-tietokannassa