Etsi diagnoosi – nyt myös Terkko Navigatorin kautta

Terveysporttiin – Terkko Navigatorin suosituimpaan tietokantaan – on nyt lisätty Terkon asiakkaiden riemuksi myös uusi Etsi diagnoosi -palvelu. Sitä on vaivatonta käyttää paitsi vastaanotolla, myös opetuksessa ja opiskelussa.

Etsi diagnoosi sisältää noin 2 500 eri diagnoosia ja yli 13 000 kuvaa, joista ihotautikuvia on noin 8 000. Sovellus sisältää myös Waldeyerin Anatomia des Menschen ja Henry Greyn anatomiakuvastot. Anatomiakuvia on yhteensä noin 1 000.

Sovelluksen päätavoitteena on tukea vastaanotolla tehtävää diagnoosin valintaa sekä tarjota nopea mahdollisuus erotusdiagnoosien kartoittamiseen.

Erityisesti silloin, kun kyse on harvinaisesta sairaudesta, oiresanojen yhdistelmillä etsiminen voi nopeuttaa diagnoosin asettamista. Myös laboratoriotulosten eri yhdistelmien esiintymistä eri sairauksissa voi katsoa nopeasti. Ihotaudeissa diagnoosin löytämistä puolestaan nopeuttavat vaihtoehtoisten ihotautien kuvat yhdessä näkymässä.

Sovellus tarjoaa neljä erilaista tapaa etsiä diagnooseja. Hakuja voi tehdä oireilla, ihottumalöydöksillä, laboratorioarvoilla tai tarkastelemalla valitun diagnoosin erotusdiagnooseja.

Diagnoosien etsimisen lisäksi sovelluksella voi testata omia tietojaan joko ihotautien tunnistamisessa tai yleisesti lääketieteessä.”

Tutustu jo tänään ja lisää Terveysportti omaan Terkkoosi, jotta löydät sen mahdollisimman nopeasti!

Terveysportti Terkko Navigatorissa: http://terkko.helsinki.fi/terveysportti