Scopuksen metriikkatarjonta laajeni – seuraa Terkon Scholar Chart -palvelun kautta

Scopus on selkeästi laajin Terkon tarjoamista useista viitetietokannoista. Se sisältää lähes 60 miljoonaa viitettä, joten on helppo ymmärtää, että Scopus tarjoaa poikkeuksellisen laajan, monitieteisen hakukokemuksen. Yhden tietokannan kautta saadaan kattava näkökulma tietyn aiheen tutkimuskirjallisuuteen, nopeasti ja vaivattomasti. Scopus sisältää ajanmukaisia työvälineitä tiedonhakuun, -analysointiin ja -visualisointiin. Se avulla voit käyttää vähemmän aikaa tiedonhakuun ja enemmän tutkimuksen tekemiseen.

Scopuksen sisältö tulee yli 5000 tuhannen kustantajan 20000:sta julkaisusta. Noin 78% viitteistä sisältää myös tiivistelmän. Kirjaston linkityspalvelun  -kuvakkeen kautta pääsee tilattujen lehtien kokoteksteihin käsiksi.

Nyt Scopukseen on lisätty uusi, entistä laajempi metriikkaosio, josta löytyy perinteisten viittausten lisäksi mm. neljä altmetriikkakategoriaa:

  • Scholarly Activity — Downloads and posts in common research tools such as Mendeley and CiteULike
  • Social Activity — Mentions characterized by rapid, brief engagement on platforms used by the public, such as Twitter, Facebook and Google+
  • Scholarly Commentary — Reviews, articles and blogs by experts and scholars, such as F1000 Prime, research blogs and Wikipedia
  • Mass Media — Coverage of research output in the mass media (e.g., coverage in top tier media media)

Altmetriikka kertoo mm. julkaisun saamasta yhteiskunnallisesta näkyvyydestä ja vaikuttavuudesta.

Uutuusviitteet tulevat Scopukseen hitaammin kuin supernopeaan Terkon Scholar Chart -palveluun, mutta voit kuitenkin kätevästi seurata esim. tietyn tutkijan artikkelien kautta myös Scopuksen uusia metriikoita. Valitse tutkijan julkaisut klikkaamalla nimeä ja sieltä sellainen artikkeli, johon Scopus-linkki on jo ilmestynyt. Tämä on todella kätevä tapa seurata julkaisutoiminnan saamaa näkyvyyttä.

Tutustu jo tänään!

Terkon Scholar Chart -palvelu

Terkon palkittu altmetriikkaprosessi

Lisätietoja altmetriikasta

Lisätietoja Scopuksen metriikkauudistuksesta

Esimerkkiartikkeli Scopuksessa

Scopus Terkko Navigatorissa

 

scopusmetrics