Tutustu uudistuneeseen Medic-tietokantaan

Medic-tietokanta on uudistunut. Tietokannan huippumoderni käyttöliittymä tarjoaa uudenlaisen hakukokemuksen, sillä sen  käytettävyys sekä haku- ja selailuominaisuudet ovat entistä monipuolisempia. Liittymästä löytyvät nyt mm. SFX- ja RefWorks –linkitykset sekä tiedonhausta muodostuva hakuhistoria. Asiasanahauissa toimii perinteisen MeSH-sanaston lisäksi FinMeSH sanasto synonyymeineen. Käyttökelpoinen työkalu esimerkiksi opiskelijoille, jotka etsivät englanninkielen vastineita suomalaisille termeille!

Uunituoreina uutuuksina mm.: viitteiden tulostukseen on lisätty mahdollisuus tulostaa viitetietojen mukana hakuhistoria sekä asiasanastosta haettaessa voi nyt käyttää myös vasemmalta katkaisua.

Medic on kotimainen terveystieteellinen viitetietokanta, jonka sisältö tuotetaan Terkossa. Myös käyttöliittymän tekniset ratkaisut ja kehittäminen tapahtuvat nyt Terkossa. Medic sisältää viitteitä suomalaisista lääke- ja hoitotieteellisistä artikkeleista, kirjoista, väitöskirjoista, opinnäytetöistä ja tutkimuslaitosten raporteista. Vuodesta 1978 tuotetussa terveystieteellisessä tietokannassa on yli 90 000 viitettä ja vuosittain tietokantaan syötetään noin 4000 viitettä lisää.

Medic on vapaasti käytettävissä HY:n ja HYKS:n verkossa. Yhteisöt, oppilaitokset ym. organisaatiot voivat liittyä Medicin käyttäjiksi hankkimalla organisaatiolisenssin. Käyttölisenssin voi hankkia myös FinELib-konsortion kautta. Yksityiskäyttöön on mahdollista hankkia henkilökohtainen käyttäjätunnus.

Medic-lisätietoja: http://www.terkko.helsinki.fi/medic/lisatieto.htm

Medic-tietokanta: http://www.terkko.helsinki.fi/Medic/