Vertexin OvidSP-liittymässä uutuuksia

Vertex on lääketieteen ja hoitotieteen johtava tietopalvelu, jossa yhdistyvät viitetietokannat, EBM-tietokannat sekä elektroniset lehdet ja kirjat. Keväällä Vertex-palvelun käyttöliittymä vaihtui innovatiiviseen OvidSP-hakujärjestelmään. Uudistus toi lukuisia nykyaikaiselta liittymältä vaadittavia työkaluja Terkon asiakkaiden hyödynnettäviksi. Hakutapoina ovat mm. Basic Search, Advanced Ovid Search ja Find Citation.

Nyt käyttöliittymään on taas lisätty uusia käyttöoptioita. Uutena hakutapana on Multi-Field Search, jonka avulla voi vaivattomasti yhdistää useita hakusanoja eri tietokantakenttiin.

Search Aid työkalupakki on nyt widget, joka voidaan piilottaa ja ottaa esille tarvittaessa yhdellä hiiren klikkauksella.

Search History -laatikko voidaan vetää (pitämällä hiirellä kiinni laatikon oikean yläkulman harmaasta kuvakkeesta) hakupalkin (Search) joko ylä- tai alapuolelle asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Results Manager löytyy sekä hakutulosten ylä- että alapuolelta, ja se on piilotettavissa ja otettavissa esille, kuten muutkin laatikot.

Mikä parasta, niin aivan lähiaikoina OvidSP-hakuliittymään on tulossa vielä uusia jännittäviä lisäyksiä: mm. My Projects ja Ovid Universal Search! Näitä Terkon asiakkaat pääsevät hyödyntämään ensimmäisten joukossa keskittämällä tiedonhakunsa Vertex-palveluun, Suomen johtavaan terveystieteelliseen tiedonhakuportaaliin.

Vertex-palvelu: http://vertex.helsinki.fi/