Tutkimusartikkelit helposti TDS-julkaisuarkistoon

Helsingin yliopisto edellyttää, että yliopistossa toimivat tutkijat 1.1.2010 lähtien rinnakkaistallentavat tieteellisissä julkaisuissa julkaistut tutkimusartikkelinsa Helsingin yliopiston ylläpitämään avoimeen julkaisuarkistoon. Tutkimusartikkelien rinnakkaistallennuskäytäntö perustuu rehtorin päätökseen Tutkimusartikkelien avoimesta saatavuudesta. Rinnakkaistallennussuositus on voimassa jo nyt, joten miksi et aloittaisi sitä heti.

Terkko Document Space (TDS) on terveystieteiden julkaisuarkisto, johon tallennetaan Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan ja HUSin tutkijoiden kokotekstiartikkeleita sekä opiskelijoiden opinnäytteitä. Meilahden kampuksen julkaisuarkistona TDS on osa Helsingin yliopiston julkaisuarkistopalvelukokonaisuutta.

Materiaalin tallentamiseen käytetään helppokäyttöistä syöttölomaketta, jollainen on jo käytössä esimerkiksi suositussa Digitaalinen kurssikirjasto -oppimateriaalipalvelussa. Lomakkeeseen voidaan hakea valmis metadata (viitetiedot) automaattisesti PMID-numeron (PubMed tai Medline -tietokannasta) avulla. Sen jälkeen tietojen syöttäminen ja kokotekstin lisääminen sujuvat joustavasti.

Valmistaudu tulevaan ja lisää rinnakkaistallentaminen työprosesseihisi hyvissä ajoin!

Terkko Document Space (TDS):   http://tds.terkko.helsinki.fi/

Tutkimusartikkelien rinnakkaistallennus: http://www.helsinki.fi/ejulkaiseminen/rinnakkaistallennus/index.htm

One Reply to “Tutkimusartikkelit helposti TDS-julkaisuarkistoon”

  1. Toivottavasti uusi käytäntö on linjassa lehtien tekijänoikeuksien kanssa. Jos kaikki julkaisut tulevat muihin (avoimiin?) tietokantoihin, kuka enää tilaa maksullisia lehtiä?
    nim. “asiahan ei varsinaisesti minulle kuulu…”

Comments are closed.