Terkko syöttää AMCH-artikkelit myös Mendeley-palveluun

Metriikka muuttuu kovaa vauhtia tieteessä, enää ei puhuta pelkästään bibliometrisistä viittausanalyyseista, vaan nykyään on tärkeää saada julkaisuilleen myös muuta näkyvyyttä ja sitä kautta vaikuttavuutta tieteen kentällä. Bibliometriikan sijaan nykyisin puhutaankin Altmetriikasta, jossa mitataan yksittäisen artikkelin saamaa näkyvyyttä mm. sosiaalisen median välineissä, kuten esimerkiksi Twitterissä, Facebookissa ja social bookmarking -palveluissa.

Terkko on jo pitkään syöttänyt automaattisesti Academic Medical Center Helsinki -artikkelit social bookmarkingin tärkeimpiin palveluihin, CiteULikeen ja Connoteaan. Nyt olemme lisänneet mukaan myös Mendeley-palvelun, joten kampuksen julkaisutoiminnan näkyvyys kasvaa entisestään.

Mendeley on suosittu viitteidenhallintaohjelma, jota voi käyttää mm. artikkelien kirjoittamisessa ja omien viitteiden hallinnassa. Mendeley on kuitenkin ennen kaikkea yhteistyöväline globaalin tiedeyhteisön välillä. Terkko toimittaa Academic Medical Center Helsinki -artikkelitiedot palveluun, jotta ne olisivat mahdollisimman pian tiedeyhteisön löydettävissä.

Academic Medical Center Helsinki@Mendeley: http://www.mendeley.com/groups/2806851/helsinki-academic-medical-center/papers/

Academic Medical Center Helsinki@CiteULike: http://www.citeulike.org/user/Terkko

Academic Medical Center Helsinki@Connotea: http://www.connotea.org/user/Terkko

Academic Medical Center Helsinki (AMCH): www.amch.helsinki.fi

Terkko – me teemme kaikkemme.