Scholar Chartin uusi Scopus-linkki kertoo artikkelitason metriikkaa

Terkon huippusuosittuun Scholar Chart -palveluun on lisätty linkit Scopus-tietokantaan, josta voi käydä katsomassa artikkelitason metriikkaa. Altmetrics on uusi tapa mitata julkaisujen vaikuttavuutta globaalin tiedeyhteisön tasolla, siinä tarkastelun kohteena on nimenomaan yksittäinen artikkeli. Altmetrics kertoo artikkelin julkaisemisen jälkeisestä (post-publication) leviämisestä mm. sosiaalisissa verkostoissa ja mediassa. Tärkeitä palveluita ovat esimerkiksi Twitter, Facebook ja F1000 Reviews sekä social bookmarking -palvelut Mendeley, CiteULike ja Connotea. Terkkohan lisää automaattisesti Helsinki Academic Medical Center -julkaisut näihin kolmeen viimemainittuun palveluun.

Scopukseen viitteet tulevat huomattavasti hitaammin reaaliajassa toimivaan Scholar Chartiin verrattuna, joten uusiin viitteisiin linkki tulee näkyviin vasta sadan päivän kuluttua. Jos viitettä ei vielä löydy Scopuksesta, niin vastaukseksi tulee ‘No results were found’. Kun artikkeli on jo lisätty Scopukseen, niin sen otsikko näkyy tekstin ‘Document Title’ alla. Otsikon klikkauksen jälkeen avautuu artikkelin sivu Scopuksessa ja Altmetrics-tiedot löytyvät sivun oikeasta alalaidasta. Tarkemmat tiedot saa esille klikkaamalla ‘see details’. Oikeassa yläkulmassa löytyvät toki myös vanhan maailman tiedot artikkelin saamista viittauksista.

Scholar Chartissa Scopus-linkit saa esille klikkaamalla halutun tutkijan nimeä listassa. Scopus-linkit toimivat organisaatioissa, joilla on sen voimassaoleva tilaus.

Scholar Chart: http://www.terkko.helsinki.fi/scholarchart/

tai jos haluat liittää sen osaksi omaa kirjastoasi Terkko Navigatorissa: http://terkko.helsinki.fi/scholar-chart

Terkko – me teemme kaikkemme.