Heikki Koivupalo, EKP

Heikki valmistui matemaattisen logiikan linjalta kesällä 2013 sivuaineinaan teoreettinen filosofia ja kasvatustiede. Nykyään hän työskentelee Euroopan keskuspankissa ”jokapaikanhöylänä”.

Heikki

Puolen vuoden työnhakuprosessi

Työpaikka löytyi netin kautta puoli vuotta valmistumisen jälkeen, ja vaikka työn löytäminen oli Heikin mukaan vaikeaa, hän ei kuitenkaan joutunut käymään useissa haastatteluissa. Työnsaannissa arvosanoilla oli merkitystä, suoritetuilla kursseilla ei niinkään.

Muita työpaikan etsijöitä Heikki neuvoo tallentamaan kaikki työhakemuksia varten kirjoitetut tekstit yhteen tiedostoon, josta niitä voi näppärästi kopioida eteenpäin. Tämä helpottaa ja nopeuttaa työnhakuprosessia.

Opinnoista rohkeutta omien johtopäätösten tekemiseen

Matematiikan ja tilastotieteen laitoksella tiukkaa asiaa sisältäneet kurssit ovat auttaneet Heikkiä saamaan itsevarmuutta ja kannustaneet tekemään omia johtopäätöksiä. Työssään hän tarvitsee oma-aloitteisuutta, arviointikykyä, sujuvaa englannin kieltä, tarkkaa ja sujuvaa kommunikaatiota sekä ennustemalleihin liittyvää matematiikkaa ja tilastotiedettä.

Opiskeluaikanaan Heikki ehti työskennellä hitsaajana, opettajana ja taksikuskina. Nykyisen työn tai työnsaannin kannalta näistä töistä ei kuitenkaan ollut hänen mielestään hyötyä, koska ne eivät liittyneet hänen nykyisessä työssään vaadittuun osaamiseen.

Ongelmien ratkomista ja kommunikointia

Heikin tavallinen työpäivä sisältää ongelmien ratkomista sekä sähköpostien lukemista ja lähettämistä. Joskus päivät venyvät pitkiksi. Työkavereihin kuuluu tilastotieteilijöitä, ekonomisteja, kääntäjiä ja pari matemaatikkoakin. Heikki kertoo, että ensimmäisen puolen vuoden jälkeen työtehtävät Euroopan keskuspankissa alkoivat sujua hyvin. Aluksi piti opetella olemaan kohtelias.

4 thoughts on “Heikki Koivupalo, EKP

  1. Hienoa! Olisi hyvää, jos edes yksi vakuutus- ja finannsilinjalta valmistunut nainen kertoisi tarinansa…Vai valmistuuko koskaan nainen vakuutus- ja finannsilinjalta? :/

    • Hei Sanni, kyllä vakuutus- ja finanssimatematiikan linjalta valmistuu myös naisia. Toivottavasti saamme heiltäkin haastatteluja tässä kesän tai ensi syksyn aikana. Siihen ainakin pyritään. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *