UniSport tekee hyvää yhteistyössä LiiKen kanssa

liike2Liikunta tekee hyvää – meille ja muille. Lauantaina 28.11. LiiKe (Liikunnan kehitysyhteistyö) järjestää yhteistyössä Unisportin ja Les Mills Nordicin kanssa ryhmäliikuntatapahtuman UniSport Goes Africa, jonka tuotto menee tyttöjen koulutusta tukevaan kehitysyhteistyöhankkeeseen Tansaniassa. UniSport luovuttaa tilat tapahtuman käyttöön ja Les Mills Nordic tarjoaa tapahtuman ohjelman. Tapahtumassa voi lahjoittaa haluamansa summan koulutushankkeeseen ja lahjoitus toimii pääsylippuna tunneille. Nämä lipputuotot LiiKe ohjaa hankkeeseensa.

Päivän aikataulu ja ohjelma

Lasten tunnit:

12.10-12.40 BORN TO MOVE® (4-5 v.) Ulrika Kjerin
12.45-13.15 BORN TO MOVE® (6-7 v.) Ulrika Kjerin
13.15-18:00 Lasten ohjattu aktiivinen puuhaparkki, johon voit jättää lapsesi hoitoon oman tuntisi ajaksi.

Aikuisten tunnit:

13.15-14.00   BODYATTACK® Miika Toivonen
14.15-15.00   BODYBALANCE® Arja Vanhanen
15.15-15.45   GRIT® Cardio Miika Toivonen
16.00-16.45   BODYCOMBAT® Eerika Kiuttu
17.00-1745   SH’BAM® Janni Lindgren
(Huom! BODYBALANCE® tunnille voit halutessasi ottaa oman joogamaton mukaasi. Muista myös oma lukko, mikäli haluat jättää tavaroitasi pukuhuoneisiin säilöön tuntisi ajaksi.)

Lahjoita valitsemasi summa LiiKe ry:n kautta 10€ / 15€ / 20€ tyttöjen koulutushankkeeseen. Lahjoituksesi toimii pääsylippunasi mille tahansa tunneille sekä lasten puuhaparkkiin. Voit tehdä lahjoituksen tapahtumassa paikan päällä käteisellä tai ennakkoon/paikan päällä W-ZUP lipunmyyntisivuston kautta.
Tapahtuma Facebookissa.

UniSport tekee hyvää

Olemalla mukana erilaisissa yhteishankkeissa ja projekteissa UniSportissa toimitaan tärkeiden arvojen puolesta. Arvojamme ovat aktiivisuus, yhteisöllisyys, vastuullisuus, hyvinvointi ja helppous. Sen lisäksi, että haluamme tuottaa asiakkaillemme hyvää fiilistä, terveyttä ja hyvinvointia liikunnan parissa, näiden hankkeiden kautta voimme osallistua liikuntakasvatuksen ja hyvinvoinnin tukemiseen myös muualla. LiiKen toiminnan tavoitteena on mahdollistaa kaikille lapsille laadukas peruskoulutus sekä tehdä kouluympäristöstä innostava ja oppimista tukeva liikunnan avulla. Lisäksi liikuntaa ja terveyskasvatusta käytetään välineenä esimerkiksi tyttöjen voimaannuttamiseksi ja heidän omanarvontuntonsa kohottamiseksi sekä omien oikeuksiensa ja mahdollisuuksiensa ymmärtämiseksi.

Hyvästi upeat laitteetUniSportilla ja LiiKellä on käynnissä muitakin yhteisiä hankkeita, kuin tuleva ryhmäliikuntatapahtuma. Viime vuonna totesimme varastojemme täyttyvän kuntosalilaitteista, jotka ovat tulleet käyttöikänsä päähän tai tarpeettomia esimerkiksi hyvin vähäisen käytön vuoksi. Otimmekin yhteyttä LiiKen toimistoon ja tiedustelimme, löytyykö heiltä tarvetta laitteille. Laitteet saivatkin jatkoaikaa ja helmikuussa 2015 ne lastattiin kontteihin matkalle kohti uutta sijoituspaikkaa. Kontit matkasivat Tansaniaan. Laitteet on tarkoitus toimittaa Lindin maakuntaan ja siellä perustettavaan uuteen kuntosaliin. Paikallinen väestö voi edullisesti harjoitella kuntosalilla ja osallistua ohjattuun liikuntaan. Kuntosalikortteja ja -lippuja myymällä paikallinen kansalaisjärjestö saa kerättyä tuloa ja pystyy sen avulla järjestämään kurssi- ja koulutustoimintaa omin avuin. Lindin kuntosaliprojektin etenemisestä LiiKe kertoo lisää mm. 28.11. järjestettävässä tapahtumassa.

UniSportin liikuntakeskuksissa kiertää tällä hetkellä kiinnostava valokuvanäyttely, jossa voi tutustua LiiKen toimintaympäristöön. Näyttelyn teemoina ovat Timo Villasen ”Liikuntaa ja koulutusta Tansaniassa” sekä Meeri Koutaniemen ”Jalkapallo vahvistaa tyttöjen asemaa Ghanassa”. Näyttely on parhaillaan Kumpulassa, josta se siirtyy Otaniemeen 13.11 alkaen.

Mikä on LiiKe ry?

Mikä on LiiKe? Liikunnan Kehitysyhteistyö LiiKe on suomalainen kansalaisjärjestö, joka toteuttaa erilaisia liikunnallisia kehitysyhteistyö- ja globaalikasvatushankkeita Tansaniassa ja Suomessa. Järjestö on toiminut vuodesta 2001. Suomessa työntekijöitä on tällä hetkellä kolme ja Tansaniassa 10 paikallista työntekijää. LiiKe toimii Tansaniassa erityisesti koulutussektorilla ja tukee valtion perus- ja yläkouluja sekä tekee yhteistyötä opettajankoulutuslaitosten sekä ministeriöiden kanssa. Järjestön tavoitteena on muun muassa, että kaikki lapset saavat laadukkaan ja mielekkään peruskoulutuksen ja että kaikilla on oikeus ja mahdollisuus liikuntaan ja terveyskasvatukseen.

Teksti: Kati Manner
Kuvat: Tuukka Ronkainen