UniSportin ystävänpäiväjumppa

Kaikissa UniSportin keskuksissa on avoimet ovet ystävänpäivän kunniaksi 14.2.-18.2.2018. Käytä tilaisuus hyväksi ja ota kaveri mukaan treenaamaan. Alta löydät kivan ystävänpäivätreenin, jonka voi tehdä kaverin kanssa.


Liike 1: High five –punnerrus
Punnertakaa samaan tahtiin ja tehkää ylhäällä yläfemma ristikäsillä. Polvet voi olla maassa tai suorassa. Pidä selkä suorana ja keskivartalo aktiivisena, käännä lantiota alle. Kädet rinnan linjassa, ei edempänä. Ote voi olla kapea tai leveä tai voitte vuorotella!

Liike 2: Parikyykky ja kierto
Seisokaa vastakkain. Ota vasemmalla kädellä kiinni kaverin vasemmasta kädestä. Kyykätkää samaan aikaan taakse nojaten. Kierrä ylävartaloa vapaan käden puolelle kyykkyasennossa. Katseet kääntyvät käden mukaan. Nostakaa toisenne ylös kyykystä nojaten edelleen hieman taaksepäin.  Vaihtakaa käsiä ja toistakaa toiselle puolelle.

Liike 3: Kulmasoutu kaverilla
Seiso selkä suorana, jalat noin hartian levyisessä asennossa kaverin navan yläpuolella. Koukista jalkoja ja nojaa hieman eteenpäin. Ottakaa kunnon ote toistenne ristikkäisitä käsistä. Vedä kaveria ylöspäin vieden kyynärpäät koukkuun taakse ja rutistaen voimakkaasti lapoja yhteen. Selkä ei pyöristy! Auta tarvittaessa nostoa jaloilla. Kaveri pitää keskivartalon tiukkana ja vetää myös lapoja yhteen sekä kyynärpäitä taakse.

Seuraavalla kierroksella vaihtakaa paikkoja!

Liike 4: Ystävänpäivälankku
Ota lankkuasento kädet suorina. Kaveri ottaa nilkoistasi kiinni ja nostaa jalkasi lantionsa tasolle. Pidä keskivartalo tiukkana ja käännä häntää koipien väliin sekä aktivoi ylävartalo puristamalla käsiä lattian läpi ja lapoja poispäin toisistaan. Älä päästä peppua nousemaan tai tippumaan. Kaveri päästää vuorotellen toisesta jalasta irti, hämääminen on sallittua. Pidä jalat irti kaverin vartalosta ja yritä säilyttää jalka samalla tasolla vaikka kaveri päästää irti! Tehkää vain niin kauan kuin tekniikka (vartalon linja) säilyy hyvänä ja vaihtakaa sitten paikkoja.

Tehkää 2 tai 4 kierrosta, 45-60 sekuntia per liike. Keskittykää laatuun, ei määrään.

Team UniSport, Tommi Pulli: Urheilu ottaa ja urheilu antaa

Kilpailukausi on nyt puolivälissä, mutta loppukausi ei näytä siltä, miltä sen piti. Päätavoite oli ollut jo vuosia Korean niemimaalla, mutta tavoite karkasi käsistä syksyn maailman cupeissa.

Kilpailukausi lähti hyvin liikkeelle lokakuun alussa, vaikka sitä edelsi melkein kaksi viikkoa kestänyt flunssa. Sain tehtyä hyvät vedot ensimmäisiksi kisoiksi ja sain hyvin irti kropasta. Harjoittelu oli ollut kovaa siihen asti, joten yllätyin niinkin hyvistä tuloksista. Continue reading

Team UniSport, Tuula Tenkanen: Pohdintaa kuluneesta kaudesta

Kausi 2017 päättyi noin kuukausi sitten ja katse on suunnattu kohti uutta kautta. Tähän aikaan vuodesta on kuitenkin hyvä pysähtyä myös pohtimaan, mitä tuli tehtyä ja mitä kaikkea tuli opittua.

Kauttani kuvaa hyvin sana vaihteleva. Tuloksellisesti kauteen mahtui muutama hyvä kisa (esimerkiksi 5. sija EM-kilpailuista), mutta myös muutama ei ihan niin hyvä kisa. Valitettavasti kauden pääkilpailuissani MM:issä en purjehtinut yhtä hyvin kuin olisin toivonut. Suorittamiseni oli epätasaista ja lopputuloksissa olin viidestoista. Continue reading

Team UniSport, Valtter Virtanen: Kaamosta kohti

Tervehdys täältä Alpeilta! Kilpailukauden ensimmäinen puolikas on SM-kisoja vailla valmis, ja on aika koota hiukan syksyn tapahtumia yhteen. Urheilusta kun puhutaan, niin tärkeintähän on totta kai tulokset. Takana on viisi kansainvälistä kilpailua, jotka ovat sujuneet mukavan nousujohtoisesti. Viime viikonloppuna hätyyteltiin omia ennätyspisteitäkin Innsbruckissa, mutta Continue reading

Selätä kaamosväsymys

Herätyskello pirisee liian varhain, iltapäivällä haluaisi vain kömpiä nukkumaan ja illalla aktiviteetteihin kuuluu syöminen ja säästöliekillä makaaminen sohvassa. Pimeys vaikuttaa moneen suomalaiseen. Vain noin 10 prosenttia ei reagoi mitenkään päivänvalon puutteeseen, sanoo Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön psykologi Marjo Tossavainen. Suurin osa ihmisistä tuntee jonkinasteista väsymystä ja tarvitsee enemmän unta. Myös ruokahalu saattaa kasvaa. Noin 30 prosenttia oireilee vahvemmin, mieliala on matalalla ja veto poissa. Pari prosenttia suomalaisista kärsii kaamosmasennuksesta, joka vaatii hoitoa. Continue reading

UniSport Kluuvin ensiaskeleet

Kuva: Sofia Jern

Avasimme tuoreimman liikuntakeskuksemme UniSport Kluuvin reilu kaksi viikkoa sitten. Helsingin yliopiston vanhan hallintorakennuksen luurangosta syntyi lähes kaksi vuotta kestäneen peruskorjauksen myötä uusi ja moderni Tiedekulma. UniSport Kluuvi rakentui rakennuksen pohjakerroksiin, mutta kellarisalia ei UniSportista tullut – sisäänkäynnin uusi puuportaikko, avarat tilat ja valoisuus takaavat sen. Me unisportilaiset olemme ylpeinä, ja hiukan jännittyneinäkin, seuranneet uuden keskuksen ensimmäisiä viikkoja. Meistä vaikuttaa hyvältä! Mikä fiilis on sinulla, joko olet käynyt testaamassa? Continue reading

UniSport Kluuvin kuvitukset tsemppaavat treenaamaan huumorin kautta

Uuden UniSport Kluuvin seiniltä löytyvät hahmot eivät ole salimaailmasta tuttuja pullistelijoita. Sen sijaan kuvituksissa seikkailevat liikunnasta ja toistensa seurasta nauttivia tyyppejä.

Jo aikaisin suunnitteluvaiheessa päätettiin, että liikuntakeskukseen lähdetään hakemaan opiskelijoiden näköistä ilmettä. Yliopistollinen yhteistyö tuntui luontaiselta ratkaisulta, ja oikea tekijä löytyikin Aallosta. Liikuntakeskuksen seiniä koristaa nyt Robert Lönnqvistin kuvitukset ja opasteet.

Continue reading

Viisi vinkkiä kuntosaliharjoittelun aloittamiseen

Kuntosalille lähteminen voi tuntua jännittävältä, jos viimeisestä salikäynnistä on kulunut vuosia tai kuntosaliharjoittelu on ihan uusi kiinnostuksen kohde. Mistä kannattaa ylipäätänsä aloittaa ja miten liikkeet suoritetaan turvallisesti ja tehokkaasti? Vasta-alkajan on hyvä lähteä liikkeelle esimerkiksi kuntosalistartti-kurssilta, jossa aloitetaan perusasioita ja tutustutaan laitteisiin. Kurssilla käydään läpi omatoimiseen harjoitteluun sopiva perusohjelma koko keholle.

Continue reading

UniSportin syksyn uutuudet, osa 5: Kehonhuoltotunti

Tässä juttusarjassa viimeisenä syksyn uusista palveluista on esittelyvuorossa uutuustunti: kehonhuolto.

Kehonhuolto on tärkeää niin tavoitteellisesti treenaaville kuin esimerkiksi istumatyötä tekeville.

Kehonhuolto-tunti auttaa palautumaan rasituksesta, lisää liikkuvuutta ja vetreyttä, sekä parantaa kehonhallintaa.

Continue reading

UniSportin syksyn uutuudet, osa 4: Les Mills BODYATTACK®

Syksyn uusien palveluiden esittelyvuorossa on jo aikaisemmin keväällä Les Mills -yllätystapahtumassamme lanseerattu Les Mills BODYATTACK®. BODYATTACK:ia on toivottu asiakkaiden suunnalta usean vuoden ajan ryhmäliikuntavalikoimaamme ja tulevana syksynä tämä toive toteutuu, kun uuden tunnin pariin pääsee kahdessa keskuksessamme.

Uutuustunti tulee ryhmäliikuntalukkariin UniSport Otaniemessä ja UniSport Keskustassa. Tunti tulee vain näiden kahden keskuksen valikoimaan siksi, että haluamme säilyttää tuntivalikoimamme mahdollisimman laajana ja monipuolisena syrjäyttämättä vanhoja suosikkeja. Laaja valikoima erilaisia tunteja mahdollistaa sen, että kaikenlaisilla liikkujilla on mahdollisuus löytää mieleinen tunti itselleen.

Continue reading