UniSport Kluuvin ensiaskeleet

Kuva: Sofia Jern

Avasimme tuoreimman liikuntakeskuksemme UniSport Kluuvin reilu kaksi viikkoa sitten. Helsingin yliopiston vanhan hallintorakennuksen luurangosta syntyi lähes kaksi vuotta kestäneen peruskorjauksen myötä uusi ja moderni Tiedekulma. UniSport Kluuvi rakentui rakennuksen pohjakerroksiin, mutta kellarisalia ei UniSportista tullut – sisäänkäynnin uusi puuportaikko, avarat tilat ja valoisuus takaavat sen. Me unisportilaiset olemme ylpeinä, ja hiukan jännittyneinäkin, seuranneet uuden keskuksen ensimmäisiä viikkoja. Meistä vaikuttaa hyvältä! Mikä fiilis on sinulla, joko olet käynyt testaamassa?

Kluuvin testi-ilta

Ahkerat talkoolaiset
Kuva: Kati Manner

Maanantaina 18.9. järjestimme KluuviDemon, tapahtuman, jossa ennen varsinaista avaamista kausikorttiasiakkaat pääsivät testaamaan kuntosalia, ryhmäliikuntasaleja ja sisäpyöräilyä sekä muutama onnekas myös hierontaa.

Maanantaiaamuna tiloissa oli melkoinen määrä aktiivisia unisportilaisia purkamassa paketteja, kokoamassa, siivoamassa ja järjestämässä. Tiesimme avaavamme hiukan keskeneräisiä tiloja. Rohkeuden ollessa yksi arvoistamme, päädyimme kuitenkin tähän ratkaisuun, sillä halusimme saada tilat asiakkaiden käyttöön mahdollisimman pian. Demo-illassa nousikin esiin paljon jo tiedossa olevia puutteita, mutta myös yllätyksiä, jotka ehdittiinkin kuitenkin ottaa heti työlistalle ja korjata jo ennen torstain varsinaista avaamista. Illan kärkipalautteiksi nousi väärin asennetut pukukaappien lukot sekä kellojen puute, jotka viikon aikana saatiin korjattua.

Kuva: Kati Manner

Kävijöitä demoillan aikana oli 250, joista 95 kuntosalilla ja loput muissa palveluissa. Keräsimme illan aikana niin suullista kuin kirjallistakin palautetta tiloista sekä välineistä. Yleistunnelma suullisen palautteen perusteella oli innostunut ja positiivinen. Kirjallisessa palautelomakkeessa tuli vastaan pientä hajontaa, mutta palaute oli hyvin rakentavaa ja pääosin positiivista ja tsemppaavaa. Kysyimme testaajilta yleisarvosanaa uudesta keskuksesta asteikolla 1-10. Keskiarvomme oli 8,26 josta olemme hyvin iloisia. Lisäksi pyysimme kävijöitä kuvailemaan uutta keskusta kolmella adjektiivilla. On hienoa kuulla, että Kluuvi on inspiroiva, houkutteleva ja energinen sekä laadukas ja käytännöllinen. Olemme onnistuneet.

Uuden keskuksen ja 50-vuotisen UniSportin juhlintaa

Liikuntajohtaja Tuuli Mäkelä sekä ikuiset unisportilaiset Pirkko Kantinkoski ja Sirpa Koivisto Kuva: Sofia Jern

Tiistaina 19.9. työpäivän päätteeksi oli henkilökunnan ja kutsuvieraiden aika kurkistaa tiloihin. Halusimme juhlistaa yhdessä uutta keskusta sekä 50-vuotista Yliopistoliikuntaa eli UniSportia. UniSportin historia juontaa juurensa Yliopistoliikunnan alkuaikoihin vuonna 1967, jolloin Helsingin yliopisto palkkasi ensimmäinen päätoimisen henkilön järjestämään opiskelijoiden liikuntaa. Ainoat käytössä olevat liikuntatilat silloin olivat Porthanian liikuntasali ja Domuksella sijainnut palloilusali. Paljon on noista ajoista muuttunut, mutta pysyvää on ollut tavoite liikuttaa yliopistolaisia. Oli mukava luoda hetkeksi katsaus taakse päin vanhojen konkareiden puheenvuorojen kautta ja samalla katsella ympärillemme ja todeta mihin saakka olemme tulleet.

Ovet auki kaikille

Torstaina 21.9. saimme ovet viimein avattua kaikille asiakkaillemme. Sulassa sovussa Tiedekulmaa ja UniSportin tiloja vielä viimeistelevien rakennustyöntekijöiden kanssa mahtuivat asiakkaat treenaamaan. Torstaina kävijöitä oli lähemmäs 500 ja perjantaina jo melkein 600.  Uskommekin, että asiakkaamme löytävät Kluuvin palveluiden pariin melko nopeasti.

Tiloissa on yhä joitain pieni keskeneräisyyksiä rakennuksen osalta, ja joitain laitteita sekä välineitä on tulossa jälkitoimituksessa tai vaihdetaan kokonaan. Pyrimme myös parantamaan tilaopasteita, jotta keskuksen toimonnot löytyisivät mahdollisimman helposti. Näistä keskeneräisyyksistä huolimatta asiakkailta saadun palautteen perusteella uusi liikuntakeskus on otettu positiivisin mielin ja aktiivisesti käyttöön.

Liikettä lokakuuhun!

Lokakuussa UniSportissa vietetään kaikilla kampuksilla avoimien ovien viikkoa 2.-6.10. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan UniSportin liikuntakeskuksiin, myös Kluuviin. Lisää tietoa löydät www.unisport.fi.

Kalenteriin kannattaa merkitä myös perjantai 27.10., jolloin Late Night with UniSport valtaa keskustakampuksen. Tarjoamme Kluuvissa ja Porthaniassa erikoisohjelmaa ja tiivistä treenitunnelmaa aina puolille öin saakka. Tervetuloa mukaan!

Teksti: Kati Manner