Team UniSport, Tommi Pulli: Urheilu ottaa ja urheilu antaa

Kilpailukausi on nyt puolivälissä, mutta loppukausi ei näytä siltä, miltä sen piti. Päätavoite oli ollut jo vuosia Korean niemimaalla, mutta tavoite karkasi käsistä syksyn maailman cupeissa.

Kilpailukausi lähti hyvin liikkeelle lokakuun alussa, vaikka sitä edelsi melkein kaksi viikkoa kestänyt flunssa. Sain tehtyä hyvät vedot ensimmäisiksi kisoiksi ja sain hyvin irti kropasta. Harjoittelu oli ollut kovaa siihen asti, joten yllätyin niinkin hyvistä tuloksista. Kaksi viikonloppua kestäneistä karsinnoista sain lunastettua paikan 1000 ja 1500 metrille. Olin tyytyväinen tasaiseen suorittamiseen peräkkäisinä viikonloppuina, josta jäi kuitenkin väsynyt olo ja se täytyi levätä rauhassa pois. Flunssat eivät häirinneet ja sain kevyellä harjoittelulla virtaa kroppaan taas mielin määrin, ja olo oli mahtava, kun lähdin kohti ensimmäistä maailman cupia Heerenveeniin, Hollantiin. Valmistautumiset meni suunnitelmien mukaan, mutta jokainen harjoitus tuntui vievän kuntoa huonompaan suuntaan. Kisapäivinä hyvästä fiiliksestä ei ollut tietoakaan, ja kaikkeni antaneena tulos oli huonompi kuin karsinnoissa. Heerenveenistä suora lento Norjan Stavangeriin ja siellä seuraavana viikonloppuna uusi yritys. Kurkkukipu haittasi hieman valmistautumista, mutta olo oli kuin onkimadolla kahden kisavedon jälkeen. Paljon ravintoa, lepoa ja kevyttä ja terävää harjoittelua ennen kisaa, mutta tulokset vain jatkoivat laskuaan. Huonot tulokset johtivat siihen, ettei minua valittu Pohjois-Amerikan osakilpailuihin, joista käytännössä olisi ollut mahdollisuus saada olympiapaikka Suomelle ja itselleni.

Urheilu ottaa ja urheilu antaa. Viime vuodet on ollut enemmän tai vähemmän ottamisen puolella. Norjan pettymyksen jälkeen harjoittelin oman mielen mukaan muutaman viikon ja kävin koulua. Pohdin ja tutkin, mikä kroppaa vaivaa, kun ei tulokset ole sitä, mitä harjoittelu antoi odottaa. Kaikki mittarit näyttivät, että kaiken pitäisi olla hyvin, mutta tulokset ja oma tunne näyttävät toista. SM-kisat tulivat joulukuun puolessa välissä ja sain sieltä lunastetua paikan EM-kisoihin tammikuun alkuun samanlaisella luistelulla, mitä tein cupeissa. En ollut tyytyväinen, mutta en toisaalta odottanutkaan mitään ihmeitä tapahtuneen. Nyt kaksi viikkoa sairastaneena joudun jättämään EM-kisamatkan väliin.

Minun urheilu-urallani on kaikkein rankinta ollut, että tiedän pystyväni parempaan, mutta en syystä tai toisesta pysty sitä tekemään. Tälläisissä kohdissa on ainoa tehtävä saada selvyys siihen, miksi asiat eivät menneet niinkuin niiden piti. Elämä on paljon virheistä oppimista, niin myös urheilu. Tälle kaudelle on vielä kilpailuja kuitenkin jäljellä. Kausi on ollu henkisesti hyvin raskas, mutta tiedän harjoitelleeni hyvin ja uskon hyviin suorituksiin!

Treeni-intoa vuodelle 2018!

Tommi

1 thought on “Team UniSport, Tommi Pulli: Urheilu ottaa ja urheilu antaa

  1. Tsemppiä! Kyllä se aurinkoinenkin päivä tulee ! Älä anna periksi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.