Lainsäädännöstä ja lääkelupakäytännöistä

Opi lääkkeistä -koulutuksen toinen lähipäivä opiskeltiin eilen 11.2. Järjestöpäällikkö Raija Moilanen SuPerista puhui lainsäädännöstä ja Turvallinen lääkehoito -oppaasta, Minna Säilä puolestaan lääkelupakäytännöistä Helsingin sosiaali- ja terveysvirastossa.

Raijan materiaaleihin oli jäänyt muutamia lähihoitajien työtä koskevia asetuksia, jotka on jo korvattu uudemmilla. Olen nyt korjannut ne ajantasaisiksi. Löydätte päivitetyn version luentomateriaalista koulutuksen sivustolta Ohjelma-välilehdeltä Raijan otsikon alta.

Keskustelua syntyi päivän aikana ihan mukavasti, mutta vielä enemmänkin sitä voisi olla. Olitte itsekin toivoneet sitä päivästä antamissanne palautteissa. Ottakaa ihmeessä rohkeasti kantaa luennoitsijoiden puheisiin ja nostakaa esiin sellaisia aiheita, joista haluaisitte keskustella. Omia hyviä löytöjä opetuksen avuksi voi jakaa koulutussivuston etusivulla olevasta “Jaa opetusmateriaalia” -linkistä. Jaettava asia voi olla esimerkiksi hyvä linkkivinkki, opinnäytetyö tms.

Etätehtäväksi annettu videointi sai mukavan vastaanoton. Jään mielenkiinnolla odottamaan millasia haastatteluita saatte aikaan!