Viikon kuulumisia

Keskiviikkona olimme taas kokoontuneina luentosaliin. Saavuin etuajassa ja ehdin vilkuilla muita innokkaana valmiiksi paikalle tulleita. Etenkin kiinnostivat ne kirjaröykkiöt, mitä kunkin pöydällä oli. Saa hyviä vinkkejä tällaisella äänettömällä tavalla.

Tällä viikolla päätin, että kaksi eri kurssia, joita suoritan eri maihin ja kahteen erilliseen avoimeen yliopistoon, saavat nyt tukea toisiaan. Ajattelin tehdä kurssitehtävän brittiläistä avointa yliopistoa varten etuajassa, sillä siinä aiheena on suhteellinen etu – tulee tehdä kaavioita asiasta ja sitten arvioida niitä sanallisesti. Tarvitsen käsitettä Helsingin avoimen yliopiston esseessäni, joten tämä on kuin lisäharjoitusta.

Sain jo hyviä vinkkejä brittikurssin Internet-lähteistä siihen, että mistä löydän mukavia kontrasteja WTO:a koskevaan loppuesseeseeni Suomen puolta ajatellen. Keskiviikkoiset luennot taas jelppivät minua eteenpäin molemmilla rintamilla, sillä huhtikuussa täytyisi palauttaa kumpaankin yliopistoon essee, joka käsittelee kehittyviä maita ja kaupan vapauttamista. En koe, että nämä kaksi kurssia, vaikkakin käsittelevät samaa aihetta, söisivät huomiota toisiltaan. Ennemminkin saan tukea opintoihini, kun käyn asiaa läpi kontaktiluennoilla, interaktiivisen verkkokurssimateriaalin kautta sekä lukien aineistoa, jota kahmin käsiini pitkin poikin sieltä ja täältä.

Viikon vinkkini ihmisille, joiden on vaikea aloittaa se teoriakirjojen lukeminen. Hyödyntäkää julkista liikennettä ja jättäkää ajaminen muille, matkalla ehtii lukea. Ja jos ei edes anna itselleen vaihtoehtoja lukemisen suhteen, tarttuu se kirja käteen helpommin. Extraporkkana: kotona jää enemmän aikaa muuhun, kun käyttää sen pakollisen istumisajan tähän. Omalta kohdaltani motivaatio on nousukiidossa juuri nyt: aamulla huomasin, että Briteistä oli tullut viimeisimmäksi palautetun esseen arvosana ja se oli kiitettävä. Tästä on hyvä jatkaa!