Onnellista kesää

Opiskelu on ollut kokonaan sivussa ainakin kuukauden. Olen touhunut niin innolla kokonaan muita asioita etten muista koska viimeinen verkkotentti oli. Syksyllä kuitenkin jatketaan.

Olen huomannut olevani yhden asian ihminen. Yhdellä asialla tarkoitan tekemistä johon uppoudun kokonaan. Viimeiset pari viikkoa se yksi asia on ollut ompelu. Ostin kunnon ompelukoneen, vanhan ns. puoliteollisuuskoneen jolla olen kaventanut, pidentänyt  ja hieman muodistanut omia ja ukon vaatteita. Ollaan molemmat pitkiä ja laihoja joten täydellisiä valmisvaatteita emme helposti löydä.

Ensin tutustuin uusiin ompelukoneisiin. Oli alalangan automaattista ylösottoa, automatisoitua kankaan huomiomista plus muuta ihmeellistä. Eli myytiin mielikuvaa helposta ja sujuvasta ompelusta  lukuisine pikku herkkuineen. Vähän kuin autot jotka korjaavat kuljettajan tekemän virheliikkeen ja osittain peruutavat itse. Pitää kuitenkin osata ommella, ei kone tee sitä puolestasi. Tai ajaa. Halusin “vanhan ajan” koneen,  joka tekee kunnon jälkeä, koostuu metalliosista  ja jossa on voimakas moottori. Halusin ja sain.

Olen myös tuntenut itseni onnelliseksi aamuisin. Jotenkin näyttää kornilta koko lause. Totta kuitenkin. On mukavaa istua  pellolla puun alla varjossa aamukahvilla koiran pyöriessä ympärillä, on mukavaa lukea iltaisin muutama sivu kirjaa ennen nukahtanista, on vaan mukavaa. Mukavuus korostuu niissä asioissa joiden tekemisestä muutenkin pidän. En siivoa onnellisuutta uhkuen, inhoan siivousta yhtä paljon joka mielentilassa.

Muistissa on muitakin onnellisia kesiä. Se esimerkiksi, kun asuin kauan sitten Hakaniemessä alivuokralaisena. Vuokraemäntä oli boheemi sanomalehtinainen. Mahtava tapaus, viisas elämännautiskelija. En muista mistä tuon ajan onnellisuus koostui, se vain muistuu mieleeni semmoisena.  Kai osansa toi mukanaan myös mies,  joka tarttui mukaani jostain.  Asuimme kolmisin, lipittelimme viiniä ja keskustelimme.  Mies oli hyvä laittamaan ruokaa ja me naiset lihoimme. Ja laihduimme  ennalleen miehen haihtuessa aikanaan pois.

Tunnen vahvasti tämän kesän kuuluvan niihin hyviin kesiin.