“Oho”

Otsikon sana on kuvannut viime viikkojani paremmin kuin hyvin. Oho, luento olikin tänään eikä torstaina, kuten yleensä. Oho, unohdin perua tapaamisen sairastumiseni vuoksi. Oho, muistiinpanoni unohtuivat kirjastoon. Oho, tenttiin olisikin pitänyt ilmoittautua jo monta päivää sitten. Oho.

Tämä ei ole kuitenkaan mitenkään epätavallista minulta, vaan sana sopii arkeeni varsin mainiosti. Haalin itselleni jatkuvasti uutta tekemistä, mikä on suurimmalta osalta ihanaa. Minulla on kuitenkin huono tapa unohtaa merkitä menoni kalenteriin, jonka takia koen “oho”- tai “hups”-tilanteita elämässäni liiankin usein. Viimeaikoina erityisesti tentteihin lukeminen on kärsinyt, sillä en yksinkertaisesti muistanut ensimmäisen tenttini olevan niinkin lähellä kuin ensi viikolla. Kaiken lisäksi tentti olisi toiseni, jos olisin muistanut ilmoittautua ensimmäiseen. Niinpä, oho.

Sain melkoisen inspiraation lukiessani Johannan postausta ajankäytöstä. Myönnän, että elämäni “aikatauluttomuus” saattaa johtua siitä, että usein turhan tiivis aikataulu voi tuntua ahdistavalta; kun tekee opintojen ohella vielä töitä, haluaa vapaa-aikanaan rentoutua aikataulutetun puurtamisen sijasta. Ajankäytön suunnitteleminen ei kuitenkaan aina ole pahasta, vaan voi oikeasti olla avain rentoutumiseen. Kun tietää missä pitää olla ja mitä pitää tehdä milloinkin, ei tarvitse pohtia jatkuvasti sitä, että onko unohtanut jotain. Postauksen luettuani suunnittelin ja merkitsin lähipäiville tarkan lukusuunnitelman, joiden ohelle kirjoitin myös vapaa-ajan tekemiset. Tänään luin aamulla tasan merkitsemäni ajan ja sivumäärät, jonka jälkeen tapasin ystäviäni ja kävin kävelyllä ihailemassa syksyistä Helsinkiä. Lukusuunnitelma sai minut lukemaan riittävästi, jonka jälkeen pystyi hyvällä omatunnolla nauttimaan kauniista päivästä.

Ehkäpä viimepäivien hyvät kokemukset “aikataulutetusta” elämästä lieventävät myös tenttijännitystä. Seuraavat kolme päivää on edessä nimittäin tiivistä opiskelua, jonka aikana asiat olisi tarkoitus saada hyvin mieleen! Onneksi on lukusuunnitelma, jota ilman olisin varmasti auttamatta jäljessä.

Nauttikaa ihanista syyssäistä! 🙂

Emma