Tutkimus

Predo on laaja-alainen tutkimushanke, jonka toteuttavat yhteistyössä Helsingin yliopisto, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Predo-perheiden lapset ovat tulleet kouluikään. Olemme nyt käynnistäneet uusimman seurantavaiheen, johon kutsumme mukaan Predo-tutkimukseen osallistuneet lapset, äidit ja isät. Tämän seurantatutkimuksen avulla voimme saada ainutlaatuista tietoa siitä, miten raskausajan tapahtumat vaikuttavat lapsen kehitykseen vielä vuosienkin kuluttua!

tytto

Predo-tutkimuksen tavoitteena on kehittää menetelmiä raskausmyrkytyksen eli pre-eklampsian ja sikiön kasvunhidastuman ennustamiseksi ja ehkäisemiseksi. Toinen Predo-tutkimuksen keskeinen tavoite on selvittää, miten perinnölliset ja äidin raskausaikaiset psykologiset tekijät voivat vaikuttaa raskauden kulkuun ja syntyneen lapsen kehitykseen, hyvinvointiin ja esimerkiksi temperamenttiin. Tällaisia raskausaikaisia psykologisia tekijöitä ovat mm. äidin stressi, mieliala ja mahdollinen ahdistuneisuus. Predo-tutkimukseen osallistuu kaiken kaikkiaan noin 4800 äitiä ja perhettä eri puolilta Suomea.

Tällä sivustolla esittelemme hieman Predo-tutkimusta sekä kerromme sen kuulumisista. Lisätietoa Helsingin yliopiston kehityspsykologian tutkimusryhmästä, jossa Predo-tutkimuksen seuranta pääosin toteutetaan, löydät täältä. Tutkimusryhmällämme on myös Facebook-sivut, joista tykkäämällä voit seurata Predon ja muiden tutkimusprojektiemme kuulumisia. Kiitos mielenkiinnostasi tutkimustamme kohtaan!