Tutkimusryhmä

Predo-tutkimuksen tekoon osallistuu monia tutkijoita Helsingin yliopistolta, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.


Predon tutkimushoitaja

Predo-perheiden lapset ovat nyt kouluikäisiä, ja olemme kutsuneet heidät perheineen seurantavaiheeseen. Seurantavaihe jatkuu vielä aktigrafien ja ambulatoristen verenpainemittarien osalta, ja käytännön toteutusta hoitaa tutkimushoitaja Eija Lahdensuo. Eijan tavoitat numerosta 045 278 3969.

eija2

Aiemmin Predon seurantavaihetta ovat hoitaneet lukuisat tutkimusavustajat, jotka ovat tehneet neuropsykologiaan erikoistuvan psykologi Elina Wolfordin ohjauksessa lasten neurokognitiiviset tutkimukset, hoitaneet puhelinyhteydet perheisiin ja postittaneet kutsut, kyselyt, näytteidenottovälineet ja muut tutkimusmateriaalit. Predon tutkimusavustajat ovat olleet maisterivaiheen psykologian opiskelijoita.


Predon johtoryhmä

katri
Katri Räikkönen

Akatemiaprofessori Katri Räikkönen koordinoi Predon seurantavaiheen käytännön toteutusta ja toimii Predon psykologisen osuuden päätutkijana. Katri työskentelee Helsingin yliopistolla, missä hän johtaa kehityspsykologian tutkimusryhmää. Katrin tavoitat osoitteesta katri.raikkonen at helsinki.fi .

eero-kajantie
Eero Kajantie

Dosentti Eero Kajantie on Predon vastaava lääkäri ja tutkimuksesta vastaava henkilö. Eero on taustaltaan lastentautien, perinnöllisyyslääketieteen ja perusteveydenhuollon erikoislääkäri ja työskentelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella. Eeron tavoitat osoitteesta eero.kajantie at thl.fi .

Katrin ja Eeron lisäksi Predo-tutkimuksen johtoryhmään kuuluvat dosentti Esa Hämäläinen, joka on taustaltaan kliinisen kemian erikoislääkäri ja työskentelee HUSLABissa, dosentti Hannele Laivuori, joka on taustaltaan naistentautien ja synnytysopin sekä perinnöllisyyslääketieteen erikoislääkäri ja työskentelee Helsingin yliopistolla, kehitys- ja kliinisen psykologian professori Anu-Katriina Pesonen Helsingin yliopistolta, sekä naistentautien ja synnytysopin erikoislääkäri ja lääketieteen tohtori Pia Villa HUS:n Naistenklinikalta.


Muita Predo-tutkijoita

Predo-tutkimuksen parissa työskentelee myös muiden muassa tohtorikoulutettava Polina Girchenko (HY), tohtorikoulutettava Kadri Haljas (HY), dosentti Kati Heinonen (HY), tohtorikoulutettava Satu Kumpulainen (HY), dosentti Jari Lahti (HY), dosentti Marius Lahti-Pulkkinen (HY), post-doc-tutkija Riikka Pyhälä (HY), tohtorikoulutettava Sara Sammallahti (HY), post-doc-tutkija Katri Savolainen (HY), tohtorikoulutettava Anna Suarez (HY), post-doc-tutkija Soile Tuovinen (HY) ja tohtorikoulutettava Elina Wolford (HY).

Lisätietoa kehityspsykologian tutkimusryhmästä, jossa suuri osa Predo-tutkijoista työskentelee, löydät täältä. Predon parissa työskentelevän Hannele Laivuoren tutkimusryhmän sivuston löydät täältä.

Teemme myös yhteistyötä mm. skotlantilaisen Edinburghin yliopiston, saksalaisen psykiatrian Max Planck -instituutin, sekä yhdysvaltalaisen University of California Irvine -yliopiston kanssa.