Tulosta syntyy

Vihdoin perjantaina 17.10. ryhmät pääsivät ensimmäistä kertaa pitchaamaan omia ideoitaan yhteistyökumppaneilleen. Uskon, että kaikilla oli päällimmäisenä tunteena jonkinasteinen jännitys ja pää täynnä ajatuksia. Vihreässä ryhmässä ainakin pohdimme, millaisia reaktioita omat aikaansaannokset ja suunnitelmat kumppanissamme voisivat herättää. Mitä, jos kumppani ei pidäkään niistä yhtään?!

Lopulta päädyimme siihen, että seisomme omien ideoidemme takana. Olimme sitä mieltä, että ratkaisuehdotuksemme olivat nimenomaisesti to the point, vaikka kumppani ei sitä ihan heti huomaisikaan. Ja kuten kurssin ohjaajat ovat meille hokeneet, meillä on vapaat kädet ideointiin, emmekä ole kurssilaisina minkäänlaisessa tulosvastuussa. Samantyylisiä apuja saimme myös edelliskerran mentoreilta. “Think big” oli erään inspiroivan mentorimme neuvo; pitää ajatella suuresti – eikä sitä saa pelätä. Niinpä lähdimme itsevarmuudella esittelemään ajatuksiamme kumppanillemme, Metsolle.

Vihreä ryhmä on saanut näillä pelisäännöillä aikaan hitsisti tulosta.

Päätimme ennen ideoidemme paljastamista kertoa kumppanillemme hieman tarkemmin omista taustoistamme, jotta hänellä olisi parempi ymmärrys siitä, mitä kaikkea hyödyllistä me oikein osaamme ja olemme tehneet niin yliopistolla kuin sen ulkopuolellakin. Ajattelimme, että tällä tavoin ideamme vaikuttaisivat vieläkin paremmilta. Pienen esittelykierroksen jälkeen annoimme palaa, ja vakuutimme kumppanimme parhaamme mukaan. Kaikki tämä kannatti, sillä kumppanimme näki metson puilta! Parannusehdotuksia ei juurikaan kuulunut, vaan saimme ohjeeksi visualisoida suunnitelmamme, jotta voimme esitellä niitä asiaankuuluvalle Metso-tiimille.

Kumppani näki metson puilta. (Kuva: yle.fi)

Luonnollisesti Vihreän ryhmän seuraava tärkeä tapaaminen onkin siis visualisointi-ilta, johon kuuluu (luonnollisesti) hyvän seuran lisäksi jotain ravinteikasta pitämään energiatasoa yllä ja erityisesti iso screeni.