Osallistujille

Jos olette olleet hoidettavana HUS:n sairaaloiden teho-osastoilla COVID-19 sairauteen liittyen, olette ehkä jo saaneet kutsun osallistua. Palauttakaa suostumus niin otamme teihin yhteyttä. Tiedotteessa on kuvattu 3kk kohdalla suoritettava puhelinhaastattelu ja 6 kk kohdalla tapahtuva tutkimuskäynti.

Etsimme lisäksi vapaaehtoisia koehenkilöitä vertailuaineistoa varten.
Voitte osallistua tutkimukseen, jos olette täyttänyt 18 vuotta, ette ole raskaana, olette sairastanut testillä varmennetun koronavirusinfektion, jonka hoito on toteutunut joko kotona tai sairaalan vuodeosastolla. Henkilöt, joilla ennen koronavirusinfektiota oli diagnosoitu neurologinen sairaus tai hajuaistin häiriö eivät sovellu tutkimukseen.

Tutkimukseen liittyen koehenkilöille tehdään tutkimuskäynnillä seuraavat tutkimukset:

  • Hajuaistin seulontatesti
  • Neuropsykologinen testaus neuropsykologin johdolla (vain henkilöt,
    joiden äidinkieli on suomi)
  • Aivojen magneettikuvaus (vain jos ette ole raskaana, teillä ei ole sydämen tahdistinta tai metallisia vierasesineitä kehossa).
  • Lisäksi tutkimukseen kuuluu kotona täytettäviä kyselylomakkeita, jotka palautetaan postitse

Tutkimukseen osallistumisesta ei makseta palkkiota, mutta korvaamme matkanne tutkimuskäynnille julkisilla kulkuneuvoilla tai pysäköintimaksunne Meilahden pysäköintihallissa.

Mikäli olette kiinnostunut osallistumisesta tai haluatte lisätietoja, ottakaa yhteyttä tutkimuskoordinaattoriimme sähköpostitse. Pyydämme teitä otsikoimaan sähköpostiviestinne ”VAPAAEHTOINEN KOEHENKILÖ”, jotta viesti ei joudu hukkaan.
Tutkimuskoordinaattori Eija Koponen, sähköposti
eija.koponen (at) hus.fi