Ruokaketjun ympäristövaikutukset

4 lähipäivää, Helsinki / etäopiskelu verkossa

13. – 14.10.2014 ja 27.-28.10.2014

Ruuan merkitys ihmisen aiheuttamalle ympäristökuormitukselle on merkittävä. Kuormitusta on kuitenkin mahdollisuus vähentää oikeilla tuotantomenetelmillä ja valinnoilla. Koulutuksessa osallistujat saavat uusimman, monitieteisen tutkimustiedon ruokaketjun ympäristövaikutuksista.

Kouluttajina toimivat alan asiantuntijat kuten MTTn tutkimuspäällikkö Juha-Matti Katajuuri ja professori Pirjo Peltonen-Sainio MTTstä, dosentti, yliopiston lehtori Mervi Seppänen Helsingin yliopistosta ja kaupallinen neuvos Leena Mannonen maa- ja metsätalousministeriöstä ja projektipäällikkö Marja Mikkilä LUTista. Tutustumme myös RDIF tekniikan mahdollisuuksiin ruokaketjun jälitettävyyden parantamisessa RDIF demohuoneessa asiantuntijan johdolla.

Koulutuksen sisältö

  • Ruuan tuotannon vaikutus ympäristöön
  • Ympäristöpassi
  • Elinkaariajattelu
  • Hiilijalanjälki
  • Hävikin vähentäminen
  • Vesijalanjälki
  • Rehevöityminen
  • Monimuotoisuus
  • Vastuullinen ruoka globaalissa näkökulmassa
  • ilmastonmuutosten vaikutus ruuantuotantoon
  • Geenimuunneltujen lajikkeiden hyödyt, haitat ja riskit sekä lainsäädäntö
  • Ympäristöhaittojen arviointi ja vähentäminen kasvinviljelyssä
  • Jäljitettävyys ja RDIF-tekniikan mahdollisuudet

Ilmoittautuminen Ruokaketjun ympäristövaikutukset -koulutukseen: