Tällä viikolla Studia Generalia -luentosarjassa tarkastellaan haju- ja makuaistia.
- Miten makuaisti toimii; entä haju?
- Voiko toista olla ilman toista?
- Millaisia merkityksiä tuoksut ja hajut kantavat? Muuttuvatko ne?
Tilaisuudessa alustavat Helsingin yliopiston aistinvaraisen tutkimuksen professori Hely Tuorila, tutkijatohtori, dosentti Antti Knaapila sekä Turun yliopiston kulttuurihistorian professori Hannu Salmi.
Aika: Torstai 23.10.2014 klo 17.00 – 19.00
Paikka: Porthania (Yliopistonkatu 3).
Luennot myös verkossa suorina lähetyksinä ja jälkikäteen
Ennakkotietoa luennoitsijoista aiheineen:
Professori Hely Tuorila: Mistä maku syntyy?
Tutkijatohtori, dosentti Antti Knaapila: Aromien molekyylikieli
Professori Hannu Salmi: Pyhyyden tuoksu ja Lontoon löyhkä. Hajujen kulttuurihistoriaa
Luennot verkossa suorina lähetyksinä ja jälkikäteen:
- Livelähetys torstaina 23.10.2014 klo 17.00-19.00
- Tallenteet Helsingin yliopiston verkkovideopalvelussa
- Tallenteet Avoimen yliopiston YouTube-kanavalla
- Tulossa myös! Äänitiedostot Studia Generalia -verkkosivuilla
Osallistu yleisökeskusteluun:
- paikan päällä kättä nostamalla
- tekstiviestitse: p. 050-415 4892
- Twitterissä: #studiageneralia
- kommentein tässä blogissa
Tilaisuus on osa Studia Generalia -luentosarjaa Aistit. Luentosarja on kaikille avoin ja maksuton. Sen järjestää Helsingin yliopiston Avoin yliopisto.
Tervetuloa!