23.10. Haju ja maku

a heart shaped strawberry isolated on a white background

Tällä viikolla Studia Generalia -luentosarjassa tarkastellaan haju- ja makuaistia.

  • Miten makuaisti toimii; entä haju?
  • Voiko toista olla ilman toista?
  • Millaisia merkityksiä tuoksut ja hajut kantavat? Muuttuvatko ne?

Tilaisuudessa alustavat Helsingin yliopiston aistinvaraisen tutkimuksen professori Hely Tuorila, tutkijatohtori, dosentti Antti Knaapila sekä Turun yliopiston kulttuurihistorian professori Hannu Salmi.

Aika: Torstai 23.10.2014 klo 17.00 – 19.00
Paikka: Porthania (Yliopistonkatu 3).
Luennot myös verkossa suorina lähetyksinä ja jälkikäteen

Ennakkotietoa luennoitsijoista aiheineen:
Professori Hely Tuorila: Mistä maku syntyy?
Tutkijatohtori, dosentti Antti Knaapila: Aromien molekyylikieli
Professori Hannu Salmi: Pyhyyden tuoksu ja Lontoon löyhkä. Hajujen kulttuurihistoriaa

Luennot verkossa suorina lähetyksinä ja jälkikäteen:

Osallistu yleisökeskusteluun:

  • paikan päällä kättä nostamalla
  • tekstiviestitse: p. 050-415 4892
  • Twitterissä: #studiageneralia
  • kommentein tässä blogissa

Tilaisuus on osa Studia Generalia -luentosarjaa Aistit. Luentosarja on kaikille avoin ja maksuton. Sen järjestää Helsingin yliopiston Avoin yliopisto.

Luentosarjan koko ohjelma

Tervetuloa!