Fiksusta fillaroinnista apua ilmanlaatuongelmaan

Kurssi etenee vauhdilla ja loppu (vappu) häämöttää jo! Mattoa on parin viime viikon aikana vedetty toistuvasti ryhmämme alta, kun olemme löytäneet useita keksimiämme huippuideoita jo toteutettuina tai työn alla olevina. Esimerkiksi pyöräilyä eri tavoin edistäviä projekteja ja suunnitelmia on käynnissä todella monilla eri tahoilla. On tietysti erittäin positiivista, että hyviä asioita on jo vireillä, mutta Cika-ryhmälle hieman lannistavaa, kun olemme monta kertaa joutuneet palaamaan lähtöruutuun ratkaisun kehittelyssä.

Olemme päättäneet keskittyä ongelmanratkaisussa nimenomaan ihmisten liikkumiseen ja sitä kautta ilmanlaadun parantamiseen. Päivitetty visiomme kuuluukin: edistämällä ihmisten kestävää liikkumista parannetaan kaupunkilaisten terveyttä ja viihtyvyyttä, samalla kun turvataan liikenteen toimintavarmuus. Olemme pohtineet erityisesti pyöräilyä: miten sitä saadaan lisättyä ja miten saataisiin etenkin nykyiset autoilijat siirtymään pyörän satulaan. Haluamme vaikuttaa ongelmaan asenteiden kautta ja löytää erilaisia kannustimia, jotta ihmiset innostuisivat vähentämään autoilua.

traffic_0

Tässäpä yksi hyvä kannustin. (Lähde: http://all.global-riders.net/files/imagecache/preview/files/forum_images/2014/05/traffic_0.jpg )

 

Tuntien pituisiksi huomaamatta venyeillä lounastapaamisilla olemme puineet muun muassa autoilun yhteisöllisyyttä ja sen puutetta, perimmäisiä syitä siihen, miksi ihmiset eivät pyöräile, sekä bisnesideoita pyöräilyn helpottamiseksi. Olemme myös huomanneet, että tietoisuutta ilmanlaatuasioista pitäisi lisätä, sillä tämä on ongelma, joka vaikuttaa meihin kaikkiin helsinkiläisiin, mutta josta vain harvat ovat tietoisia.

Iloiset Citykanit työn touhussa Viikin Think Companylla.

Iloiset Citykanit työn touhussa Viikin Think Companylla.

Kurssin viimeisen viikon haasteena onkin kääriä tämä kaikki pohdinta yhteen viiden minuutin pitchiin, jossa esitämme ongelman lähtökohdat ja siihen kehittelemämme ratkaisun. Tosiasia on, että yhtä uniikkia ratkaisua näin laajaan ongelmaan ei ole, vaan vastaus syntyy pienemmistä puroista. Ainakin yhden tällaisen puron me haluaisimme tämän kurssin puitteissa saada virtaamaan, ja alammekin olla aika lähellä parin kuukauden ryhmätyön loppuhuipennusta.

Ai mikä se meidän ratkaisu sitten olisi? Tervetuloa avoimeen tilaisuuteen kuuntelemaan kaikkien ryhmien huikeat loppupitchaukset ensi viikon tiistaina 28.4., niin saat tietää!