Ajankohtaista

• Väestötieteen edistäjä 2022 -palkinto myönnettiin yliopistonlehtori Elina Einiölle perusteena hänen saavutuksensa väestötieteen opetuksen kehittämisessä ja opintosuunnan tunnetummaksi tekemisessä. Opiskelijan näkökulmasta erityisen suuren vaikutuksen on tehnyt Einiön innostavuus, kannustavuus ja tuki. Lue palkinnonsaajan haastattelu tästä.
  • Uusi logo yhdistyksen 50. toimintavuoden kunniaksi näyttää tältä.
  • 46. väestötieteen jatko- ja täydennyskoulutusseminaari järjestettiin 3.–4.11.2022 Lammin biologisella asemalla. Seminaarin teemana oli Suomen väestö uuden edessä: syntyvyys, kuolleisuus, muuttoliike. Ehdota seuraavan seminaarin teemaa SVY:n sihteerille svy-sihteeri@helsinki.fiAiempia teemoja.
  • Väestön ikääntymisen vaikutuksia Suomessa: Finnish Yearbook of Population Research, Vol. 56 (2021-2022) on julkaistu. Väestötieteen vuosikirja julkaistaan yhteistyössä Siirtolaisuusinstituutin, Suomen Väestötieteen Yhdistyksen ja Väestöliiton kanssa.
  • Tulossa väestöalan konferensseja.
  • Suomen Väetötieteen Yhdistyksen vuosikokous pidettiin tiistaina 22.3.2022 klo 15 Teams-kokouksena. Kokouksen jälkeen kuultiin Maria Ponkilaisen (HY) Maisteritutkielmaan pohjautuva esitys ”Matka sateenkaariperheeksi: Naisparien lastenhankinta vuosina 2006-2015 virallistettuihin liittoihin Suomessa”.
  • Pohjoismainen väestötieteen symposiumi (Nordic Demographic Symposium NDS) pidettiin 9.–11.6.2022. Konferenssin aiheena oli COVID-19 liittyvä väestötiede.