Etusivu

Suomen Väestötieteen Yhdistys ry (Demografiska Föreningen i Finland rf – The Finnish Demographic Society) edistää väestöntutkimusta ja alan tutkijoiden keskinäistä vuorovaikutusta. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää tutkijaseminaareja, on yhteydessä muihin alan koti- ja ulkomaisiin yhteisöihin, ja toimittaa julkaisusarjaa, sekä Väestöntutkimuksen vuosikirjaa yhteistyössä Väestöliiton Väestöntutkimuslaitoksen kanssa.

Yhdistys perustettiin kesäkuussa 1973 väestötieteen ja väestöntutkimuksen edistämiseksi sekä väestöntutkijoiden yhdyssiteeksi. Järjestötoimintaa on harjoitettu kuitenkin jo vuodesta 1968 alkaen Pohjoismaisen Väestötieteen Yhdistyksen Suomen osastona. Vuosi 2020 on yhdistyksen 48. toimintavuosi.

Yhdistyksen historiikki vuodelta 1998

Ajankohtaista

  • Väestötieteen edistäjä-palkinto myönnetään henkilölle, ryhmälle tai organisaatiolle merkittävästä saavutuksesta tai teosta, joka edistää väestötieteen tutkimusta, opetusta, yhteiskunnallista tunnettuutta tai vaikuttavuutta. SVY pyytää nyt ensimmäistä kertaa ehdotuksia palkinnonsaajaksi. Ehdotukset Väestötieteen edistäjä 2020 -palkinnon saajaksi jätetään 10.10. mennessä.
  • Suomen Väestötieteen Yhdistys ry:n vuosikokous pidettiin keskiviikkona 10.6.2020.
  • Väinö Kanniston tunnustuspalkinnon sai THL:n tutkimuspäällikkö, FT Shadia Rask väitöskirjastaan Diversity and Health in the Population: Findings on Russian, Somali and Kurdish origin populations in Finland.