Etusivu

Suomen Väestötieteen Yhdistys ry (Demografiska Föreningen i Finland rf – The Finnish Demographic Society) edistää väestöntutkimusta ja alan tutkijoiden keskinäistä vuorovaikutusta. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää tutkijaseminaareja, on yhteydessä muihin alan koti- ja ulkomaisiin yhteisöihin, ja toimittaa julkaisusarjaa, sekä Väestöntutkimuksen vuosikirjaa yhteistyössä Väestöliiton Väestöntutkimuslaitoksen kanssa.

Yhdistys perustettiin kesäkuussa 1973 väestötieteen ja väestöntutkimuksen edistämiseksi sekä väestöntutkijoiden yhdyssiteeksi. Järjestötoimintaa on harjoitettu kuitenkin jo vuodesta 1968 alkaen Pohjoismaisen Väestötieteen Yhdistyksen Suomen osastona. Vuosi 2020 on yhdistyksen 48. toimintavuosi.

Yhdistyksen historiikki vuodelta 1998

Ajankohtaista

  • What Happened to Nordic Fertility? NEFER, INVEST Flagship ja Suomen Väestötieteen Yhdistys ry järjestävät syntyvyyswebinaarin 2.2.⁠–3.2.2021. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!
  • Väestötieteen edistäjä 2020 -palkinto myönnettiin professori Mikko Myrskylälle hänen tieteellisistä ansioistaan. Myrskylä on tehnyt uraauurtavaa tutkimusta usealla väestötieteen saralla – mukaan lukien väestön terveys, hedelmällisyyden trendit ja väestöennusteet. Hän on vaikuttanut merkittävästi alan kansainväliseen kehitykseen.
  • Suomen Väestötieteen Yhdistys ry:n vuosikokous pidettiin keskiviikkona 10.6.2020.