Uudelle opiskelijalle

UUDEN OPISKELIJAN ENSIASKELEET

Saitko opiskelupaikan fysikaalisten tieteiden koulutusohjelmasta? Onnittelut ja lämpimästi tervetuloa joukkoomme! Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan Opintopolussa kerrottuun määräaikaan mennessä. Paikan vastaanottamisen jälkeen sinun tulee myös ilmoittautua erikseen läsnäolevaksi. Myös tämä tapahtuu Oma Opintopolku-palvelussa. Läsnäolevaksi ilmoittautumisen yhteydessä tulee maksaa myös Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Jos et voi aloittaa vielä syksyllä opintojasi esimerkiksi kesällä alkavan varusmiespalveluksen takia, tulee sinun ilmoittautua poissaolevaksi. Tällöin ylioppilaskunnan jäsenmaksua ei tarvitse maksaa. Suosittelemme tutustumaan yliopiston uusille opiskelijoille tarkoitettuun ohjesivustoon: https://www.helsinki.fi/fi/opiskelu/tervetuloa-helsingin-yliopistoon

Seuraava askel opintojen aloittamisessa on asunnon hakeminen pääkaupunkiseudulta. Opiskelija-asuntoja tarjoaa Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö HOAS (http://www.hoas.fi/) sekä osa Helsingin yliopiston osakunnista (http://osakunta.fi/fi/osakunnat/). HOAS:in asunnoille on suuri kysyntä, joten kannattaa ehdottomasti tutustua osakuntien tarjoamiin hyvin huokeisiin soluasuntoihin. Pääkaupunkiseudun asuntotilanteen vuoksi yksiön saaminen opiskelija-asuntolasta on hyvin epätodennäköistä, joten kannattaa varautua soluasumiseen ainakin opintojen ensimmäisten vuoden ajaksi. Vuokra-asuntoa voi myös etsiä yksityisiltä tarjoajilta, tosin etenkin Helsingissä vuokrat ovat hyvin korkeita. Kannattaakin pitää mielessä, että julkinen liikenne toimii pääkaupunkiseudulla erinomaisesti muuhun maahan verrattuna, joten asuntoa kannattaa katsoa myös kauempaa kampuksesta.

Uuden opiskelijan kannattaa ehdottomasti tilata opiskelijakortti etukäteen. Näin varmistat itsellesi opiskelijaedut ja helpotat ruokailussa käyntiä huomattavasti. Opiskelijakortteja voi tilata heinäkuusta alkaen osoitteesta http://www.frank.fi/.

Julkista liikennettä pääkaupunkiseudulla hoitaa Helsingin seudun liikenne (HSL, https://www.hsl.fi/). Liikkumista helpottaa HSL:n Reittiopas osoitteessa http://www.reittiopas.fi/, josta voit katsoa näppärästi reitit ja pysäkkien sijainnit.

Tuutorit

Vuoden 2023 meteorologian ja geofysiikan tuutorit:

Ronja Mäkelä
Salla Siltala
Heikki Ilvonen

Tutors for the exchange students:

Oosa Lehtola
Pia-Nora Isomäki

Tuutorit neuvovat kaikissa opiskelujen aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä!

Orientoiva aikataulu 2023

Syksyn 2023 orientoivien fuksitapahtumien aikataulu – tarkentuu myöhemmin!
– ke 23.8. Fuksipiknik
– to 24.8. Pre-orientoiva klusse
– pe 25.8. Kaupunkikierros
– ke 30.8. Ainejärjestötori, Physicum klo 13-16
– ke 30.8. Fuksiklusse
– pe 1.9. Kumpulan järjestöjen yhteinen fuksisuunnistus

Ylioppilaskunta ja harrastejärjestöt

Edunvalvonta-asioissa opiskelijaa auttaa Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY). HYY:n piirissä toimii satoja aine- ja harrastejärjestöjä, joista mitä todennäköisimmin löydät harrastustasi vastaavan järjestön. Helpoin tapa jatkaa vanhaa harrastustaan uudella paikkakunnalla onkin ylioppilaskunnan harrastejärjestöissä. Listan järjestöistä löydät ylioppilaskunnan verkkosivuilta https://hyy.helsinki.fi/fi