Esittely

Taiteiden tutkimuksen risteysasemasta eli Taiturista löytyy materiaalia kaikille taiteen tutkimuksesta kiinnostuneille, ja se onkin suunnattu niin Helsingin Yliopiston taiteiden tutkimuksen opiskelijoille, opettajille, tutkijoille, henkilökunnalle ja suurelle yleisölle, eli kaikille taidetta ja sen tutkimusta arvostaville.

Uutiset

Aktivistisen musiikintutkimuksen symposium

Kuva: Laura Sorvala Aktivistisen musiikintutkimuksen symposium: Voiko musiikintutkimus parantaa maailmaa? Perjantaina 18.10.2019 klo 10–16 Helsingin yliopisto, Topelia C120 Unioninkatu 38 Tapahtuma on kaikille avoin. 10.15–10.30 Juha Torvinen Symposiumin avaus: Aktivistinen musiikintutkimus 10.30–11.00 Milla Tiainen Ehdotuksia musiikintutkimuksen muutospotentiaalista Leväoopperan kanssa 11.00–11.30 Kim Ramstedt Valkoisuuden normit ja toiseuttaminen musiikintutkimuksessa Lounas 13.00–13.30 Anna Ramstedt Pianistin soiva sukupuoli – …

Luentopassisuoritus: Doctoral and Postdoctoral Symposium in Musicology (DSM19), January 18, 2019

Musiikkitieteen tutkijaseminaari järjestää tohtoriopiskelijoiden ja tutkijoiden esitelmistä koostuvan symposiumin perjantaina 18.1.2018 klo 10-18. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet opiskelijat. Taiteiden tutkimuksen opiskelijat saavat koko symposiumin seuraamisesta 2/7 osasuorituksen luentopassi-opintojaksoon raporttia vastaan. Musiikkitieteen opiskelijat saavat 1 op suorituksen vanhojen tutkintovaatimusten mukaiseen työelämäjaksoon tai sopimuksen mukaan johonkin soveltuvaan opintojaksoon. Alla on symposiumin ohjelma. Tervetuloa! ******************************************************************** Doctoral and …

Taiturit

TUTKIJAT JA OPETTAJAT  |  OPISKELIJAT  |  ALUMNIT

Taiteiden tutkimuksen henkilökuntaa kehityspäivässä.

Tutustu taiteiden tutkimukseen sitä opettavien, opiskelevien sekä opiskelleiden ihmisten ajatusten kautta.

Tästä osiosta löydät  henkilökunnan ja opiskelijoiden podcast-haastatteluita, joissa paneudutaan heille tuttuihin tutkimusaiheisiin.

Opetus, tutkimus ja oppiminen

OPETUSTUTKIMUS  |  OPISKELIJAPROJEKTITVERKKOLÄHTEET

Taiteiden tutkimuksessa opetus ja tutkimus kulkevat käsi kädessä, sillä opetus kumpuaa ensisijaisesti tutkimuksesta.

Tässä osiossa voit lukea lisää opetuksesta, tutkimusprojekteista sekä opiskelijoiden projekteista.

Yleistä tietoa

AINEJÄRJESTÖT   |    YHTEYSTIEDOT  |  MUUALLA

Tästä osiosta löytyy hyödyllistä tietoa taiteiden tutkimuksen opiskelijoille.

Opinnoissa keskitytään taiteen ja sen yhteiskunnallisten ulottuvuuksien kriittiseen ja luovaan tarkasteluun sekä tieteelliseen työskentelyyn.

Ohjelman sisällä erikoistutaan yhteen viidestä tieteenalasta: elokuva- ja televisiotutkimus, estetiikka, musiikkitiede, teatteritiede ja yleinen kirjallisuustiede.