Yleinen esittely

HAE OPISKELIJAKSI  |  OTA YHTEYTTÄ

Taiteiden tutkimuksen portaalista löytyy materiaalia kaikille taiteen tutkimuksesta kiinnostuneille, ja se onkin suunnattu niin Helsingin Yliopiston taiteiden tutkimuksen henkilökunnalle ja opiskelijoille kuin myös muillekin taidetta arvostaville.

Koulutusohjelma

OPINTOSUUNNAT  |  TAITEIDENTUTKIMUKSEN HISTORIAA SUOMESSA

Taiteiden tutkimuksen koulutusohjelmassa keskitytään taiteen ja sen yhteiskunnallisten ulottuvuuksien kriittiseen ja luovaan tarkasteluun sekä tieteelliseen työskentelyyn.

Ohjelman sisällä erikoistutaan yhteen viidestä tieteenalasta: elokuva- ja televisiotutkimus, estetiikka, musiikkitiede, teatteritiede ja yleinen kirjallisuustiede.

Opetus, tutkimus ja oppiminen

KURSSIT  |  TUTKIMUS  |  OPISKELIJAPROJEKTITVERKKOLÄHTEET

Taiteiden tutkimuksessa opetus ja tutkimus kulkevat käsi kädessä, sillä opetus kumpuaa ensisijaisesti tutkimuksesta.

Tässä osiossa voit lukea lisää opetuksesta, tutkimusprojekteista sekä opiskelijoiden projekteista.

Ihmiset

HENKILÖKUNTA  |  OPISKELIJAT  |  ALUMNIT  |  AINEJÄRJESTÖT

Taiteiden tutkimuksen henkilökuntaa kehityspäivässä.

Tutustu taiteiden tutkimukseen sitä opettavien sekä opiskelevien ja opiskelleiden ihmisten ajatusten kautta.

Löydät tästä osiosta haastatteluja , joissa pureudutaan johonkin haastateltavaa kiinnostavaan taiteiden tutkimuksen aihealueeseen tai ilmiöön.

Tämän osion kautta voit myös tutustua taiteiden tutkimuksen koulutusohjelmaan kuuluvien tieteenalojen opiskelijajärjestöihin.

Uutiset

Susanna Suomela: Remembering genius Londinii

FM Susanna Suomela väittelee 25.5.2018 kello 12 Helsingin yliopiston humanistisessa tiedekunnassa aiheesta ”Remembering genius Londinii – London writers and the spirit of the city”. Väitöstilaisuus järjestetään osoitteessa Metsätalo, sali 1, Unioninkatu 40.

Avoin yleisöluento 17.5. // Cary Wolfe: Contemporary Art and the Poetics of Extinction

Vuoden 2018 IHME-teos on festivaalille valmistuva Henrik Håkanssonin elokuva THE BEETLE, jonka pääosassa nähdään uhanalainen, ainoastaan Vantaalla esiintyvä kovakuoriaislaji, halavasepikkä. IHME ja Helsingin yliopiston taidehistorian oppiaine järjestävät festivaalin teemoihin liittyvän yhdysvaltalaisen professori Cary Wolfen luennon torstaina 17.5. kello 18. Luento on kaikille avoin. Paikkana on Helsingin yliopiston päärakennuksen sali 7 (Fabianinkatu 33, uusi puoli, 3. kerros).