Musikmöte

Sista onsdagen hade vi en stund för musik. Först spelade jag två sånger: Ave  Maria och Air (komponist J.S.Bach). Berit frågade hur hittar jag alla toner på cello. Det var egentligen svårt svara på hennes fråga. Jag var lite nervös för att spela cello så det kändes som om jag skulle ha glömt alla ord på svenska.. Ord som en sträng (=kieli), greppband (=otelauta) och stråke (=jousi) var inte bekanta för mig – därför kunde jag inte förklara för henne, hur skapar jag toner. Men nu vet jag kanske. 😀

Efter min spelning sjöng vi psalmer tillsammans som Marjatta hade valt. Jag och Enni ackompanjerade när andra sjöng. Lyckligtvis var psalmer bekanta fast jag trodde först att jag inte känner dom. Daisy kom till rummet senare så jag spelade ännu en vaggvisa (J.Brahms).

Jag tror att alla njöt av det när vi gjort något olikt den här gången. Det var en speciell erfarenhet åtminstone för mig. Jag är så vana vid att spela cello i konserter där finns en tävlingsinriktad stämning. Nu behövde jag inte bry mig om så mycket hur tekniskt fint spelade jag. Jag konsentrerade mig mer för att spela rörande.

Vi ses! 🙂

 

Leave a Reply