Havrekex (20.2.2013)

Jag och Enni hade funderat att vi ibland kan göra något i Cecilia. I den här onsdagen vi ville baka. Daisy sade: ”Jag har bakat tillräckligt i mitt liv men jag kan smaka!” Frans var fortfarande sjuk, därför Daisy pratade med Antti och jag och Enni bakade. Här är receptet:

Havrekex

100g margarin

2 dl socker

4 dl havreflingor

2 matsked vetemjöl

2 teskedsmätt bakpulver

2 egg

Enni hade mättat ingredienser på förhand, därför bakning var lätt. Enni blandade deg och jag satte ingredienser. När degen var färdigt Enni började steka småkakor och jag började diska. Sen märkte jag litet problem: det fanns inte diskmedel. Vi ville inte använda diskmaskinen eftersom vi hade bara några koppar och sked. Jag frågade hjälp på Ann-Sofie. Hon hade lösning: hon hämtade diskmedel från köket.

Vi ville också glasera kex med choklad. Jag smältade det men det blev för tjock. Jag gick till restaurangens kök att fråga råd. Kocken skrattade när jag kom in men sen gav han mjölk för mig och chokladen var färdigt. Enni fördelade choklad på småkakor och satte dem till kylskapet. Sedan dess städade och dukade vi.

Aino och Kaisa hade planerat frågespel. Alla ville delta och tiden gick trevligt när vi väntade havrekex. Det fanns frågor om musik, religion och sport. Jag tycker att de lättaste frågorna var ” När Benedictus XVI blev påve?” och ” Vad är Benedictus nationalitet?” Men ”Vad är Jari Sillanpääs andra namn?” och ”Rad upp alla Finlands presidenter” var mycket svåra frågor för mig. Efter frågespel åt alla havrekakor och drack saft. Vi hade jättekul tillsammans!

Laura

Leave a Reply