Onsdagsgruppen, 10.4.2013

Förra onsdagen vi hade ett spel som vi alla spelat tillsammans. Vi studerar kallade det ”galge-spel”, lik som på finska det är bara ”hirsipuu”. Men vår grupp blev lite förvånad. ”Galge-spel, vad är det då?” frågade man. Sen Antti och Pekka började det spelen och nu vi alla visste vad var det! På svenska de inte kallas ”galge” lik som ”hirsipuu”, spelen heter ”Hänga gubben”!

Vi hade roligt tillsammans. Senioren hade några tester samtidigt men alla får spela. Antti och Pekka hade valt många ord och några var ganska konstig. På första rund vi nästan dabbade os! Och de orden var ”huvudbry”, naturligtvis!

Senare talade jag och Riki med Berit! Vi småpratade om hur vara påsken till os och då Berit berättade en lite storyn av mus som hon hade sett räddar sin unga från vattens hot. Berit sade att de var spännande se att även om djur, en liten mus, gör så mycket för sina barn.

Hon också hade två böcker med sig. En var en stor och jättevacker Bibeln, de var gammal och ganska tung. ”Oj, vilken skatt!!” tyckte teologi studerar. Det andra var en boken om Lasse Pöysti, de hade storyn, dagbok anteckningar och bildar om hans liv. När jag läste orden ”Ladoga” och ”Sordavala” de påminde mig om hur min mormors familj flyttade från Sordavala i krigens tid.

Leave a Reply