Torstai Helsinki: The First International Expedition

So we shall let the reader answer this question for himself: Who is the happier man, he who has braved the storm of life and lived, or he who has stayed securely on shore and merely existed? -Hunter S. Thompson

Olen jo pitkään tiennyt oman vastaukseni lempikirjailijani nuorella iällä esittämään kysymykseen. Olen yksi niistä ihmiskunnan edustajista, joita on aina riivannut tarve hypätä tuntemattomaan, pakata laukut ja lähteä. Tällä hetkellä tungen sekalaista kauluspaitakasaa isoisän vanhaan matkalaukkuun valmistautuessani viikonmittaiseen junareissuun Euroopan raiteilla.

Kesällä perustamani osuuskunta Torstai valittiin vahvalla edustajajoukolla mukaan Helsingin yliopiston opiskelijoille tarkoitetulle Tieteestä Toimintaa -matkalle. Juna vie yhteiskunnallisesta tekemisestä, omien ideoiden kehittämisestä ja ihan vaan yliopisto-opiskelijoille ja tutkijakoulutettaville harvinaisesta konkreettisesta toiminnasta kiinnostuneen ryhmän Amsterdamiin ja Kööpenhaminaan.

Sen lisäksi, että lähden tutustumaan itselleni täysin uuteen skeneen ja tapaamaan hyperaktiivisia eurooppalaisia tositekijöitä yhteiskunnallisen yrittäjyyden kentällä, saan myöskin viettää viikon sopivan sekalaisen ja huippumotivoituneen opiskelijaporukan kanssa. Kaikki junailijat ovat mukana joko oman freesin idean tai jo käyntiinpolkaistun hankkeen kanssa. Toivon, että lähdemme silti kaikki reissuun tukemaan toisiamme, oppimaan yhdessä ja puskemaan projektejamme eteenpäin.

Opintojen ja duunien parissa on vierähtänyt Helsingissä jo pari vuotta putkeen ja maisemanvaihdos tekee henkilökohtaisella aivokemiatasolla todella hyvää. Odotan, että ajatukset kirkastuvat ja ideat puhkeavat kukkaan tutustuttaessa euromeininkiin. Uusi ympäristö ja mielenkiintoiset tapaamiset auttavat toivon mukaan Torstaitakin tarkentamaan päämääriään. Yhtälailla kuin puolituttujen ihmisten kanssa junanvaunuun ahtautuminen viikoksi myös osuuskuntatoiminta on minulle hyppy tuntemattomaan. A happy man braves the storm of life once again! Näinköhän purjeet kestävät?

Mika Hyötyläinen, Osuuskunta Torstai Helsinki (hyotylainen.mika@gmail.com)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *