Yliopistolaisesta yrittäjäksi – opiskelijoiden juna Euroopan start-up hubeihin lähtee

Minkälaisia uusia yrityksiä Helsingin Yliopistosta nousee? Kulttuurilaitosten uuden ajan viestintäpalvelu, tutkimustietoa popularisoiva oivallustoimisto ja tee se itse -muotia tarjoava palvelu käsityötaidottomille. Näitä ja tusinaa muuta yritysideaa hiotaan ensi lauantaista 6. lokakuuta alkaen timanttisiksi, kun viisitoista Helsingin yliopiston opiskelijaa lähtee junalla viikon vähähiiliselle tutkimusmatkalle Kööpenhaminaan ja Amsterdamiin. Mukana on yrittäjyyttä pelkäämättömiä opiskelijoita ympäristötieteistä kulttuurialoihin.

Euroopan kuumissa start up -kaupungeissa opitaan inspiroivilta akateemisilta yrittäjiltä ja uudella tavalla toimivilta organisaatioilta. Opiskelijoiden yritysideoita sparraavat Design thinkers -konsultit Amsterdamissa  sekä Future Navigators Kööpenhaminassa. Lisäksi pidetään kehitystyöpajoja laivoissa ja junissa. Tieteestä toimintaa -matkan vaiheita voi seurata opiskelijoiden raportoimana tästä blogista .

Matka on osa yliopistolaisia yrittäjyyteen kannustavaa Tieteestä toimintaa -hanketta, jota Helsingin yliopistolla vetää ajatushautomo Demos Helsinki. Hanketta rahoittavat Helsingin yliopisto ja Uudenmaan liitto / European entrepreneurial region. Demoksesta opiskelijoita sparraamaan lähtevät tutkijat Tuuli Kaskinen ja Outi Kuittinen. Lisätietoja matkasta ja projektista: Mirja Hämäläinen, kehitysyhteistyökonsultointia tekevän Avanto-osuuskunnan perustaja, Helsingin yliopiston opiskelija p. +358 50 380 5086 (mirja.hamalainen@helsinki.fi) ja Tuuli Kaskinen, tutkija, Demos Helsinki p. + 358 50 5149 752 (tuuli.kaskinen@demos.fi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *