Mitä minusta tulee isona?

Rohkea, luova ja aina valmiina seikkailuun!

Junatyöpajassa Tukholman ja Kööpenhaminan välissä kirkastimme yritysideoitamme pienissä ryhmissä.

Haluan perustaa orpokodin, luoda jotain omaa, tehdä uudenlaista asiantuntijatyötä…
Näitä ja monia muita haaveita ilmestyi ideakartalle, kun pohdimme ensimmäisessä työpajassa Silja Europan irrotessa Turun rannasta, millaisia ammattilaisia haluaisimme olla isona ja mikä meitä motivoi kehittämään omaa yritysideaamme.

 

 

Minä pohdin seuraavaa:

  1. Vaihtoehto käpätykselle: Journalismi muuttuu vinhaa vauhtia. Kun hyväksyy, että muutos on pysyvää, voi alkaa luoda tulevaisuutta. Minä ja kaksi kollegaani haluamme tehdä töitä porukassa ja hyödyntää journalistista osaamistamme  perinteisen median lisäksi muilla tekstintuotantoareenoilla. Maailma on täynnä tietoa, joka voisi olla muotoiltu vetävämmin vaikka tarinoiksi ja infografiikoiksi.
  2. Inspiroivat tyypit: Yhtiökumppani kannattaa valita niin, että niiden kanssa haluaa työskennellä väsyneenä, nälkäisenä ja pattitilanteessa. Minua on ajanut eteenpäin suuri palo työskennellä juuri yhtiökumppaneideni kanssa. Ideani lähtevät poikkeukselliseen lentoon heidän kanssaan – vapaapäivinäkin.
  3. Matkasta nautinto: Jos urheilija ei näe tervettä päivää, yrittäjä tuskin näkee ongelmatonta hetkeä. Yritän opetella nauttimaan matkasta. Siitä, kun palapelin palaset löytävät pyörittelyn jälkeen toisensa. Yritys ei koskaan tule valmiiksi.

When I grow up I will be…?
Brave, creative and always ready for an adventure!

In the first workshop we talked about what what kind of work we want to do in the future.

Three factors motivate me especially:

  1. An option for complaining: My two collegues and I want to create something new with our journalistic skills instead of complaining about the rapid change in the traditional media scene. We are interested in using the tools of feature journalism a new way in research and reporting context.
  2. Inspiring collegues: I have been greatly inspired by my collegues. I am motivated to work with them even when I am tired, hungry and we are in a dead end.
  3. Make a pleasure out of a journey: Pitching a business idea is full of tricky suprises. I try to learn to enjoy solving them.

Maria Ruuska, a sosiologist & journalist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *