DiyHelsinki esittäytyy

Teksti ja kuvat: Katja Meriläinen

Hyvä Tieteestä Toimintaa -jengi ja muut,

On koittanut aika esitellä oma projektini, jota työstin reissumme aikana ja innokkaasti myös sen jälkeen. Muun reissuporukan ollessa pitkälle humanistisesta ja valtiotieteellisestä tiedekunnasta, erosi oma projektini melko lailla muiden prosesseista.

Käsityötiede ja toiminta. Miten ajattelin ne yhdistää? Tietysti ajan hengen mukaisesti sosiaalisen median avulla. Eri vaihtoehtojen punnitsemisen jälkeen perustin Facebookiin DiyHelsinki –yhteisön, jossa itse tekemisestä kiinnostuneet voivat jakaa ideoitaan ja inspiroitua muiden ideoista.

Idean suhteen heräsi kuitenkin muutamia kysymyksiä. Innostuukohan tästä kukaan? Uskaltaako kukaan jakaa ideoitaan? Miten sisältö pysyy mielenkiintoisena?

Näitä asioita hetken pohdittuani lähdin hakemaan oppia kokeneemmilta. Coolien ideoiden konkari Liisa Jokinen istui kanssani teelle cafe Sis. Deliin, valmiina jakamaan tietämystään ja omia kokemuksiaan erilaisten ideoiden toteuttamisesta ja menestyksekkäästä ylläpidosta.

Kuten aavistinkin, paras tae sivuston kun sivuston kiinnostavuudelle Jokisen mukaan on korkea laatu ja tiukka seula. Myös erilaiset muista palveluista tutut toiminnot, kuten sisällön lajittelu ja tietyn henkilön seuraaminen, voivat mahdollisesti tuoda lisäarvoa uusille palveluille. Myös sisutus voisi toimia hyvin vaatteiden ja muodin kaverina, hän vinkkaa, sisustuksen puolella itse tekeminen on tällä hetkellä aika suosittua.

Pistetään korvan taakse.

Millaisena näet käsitöiden aseman noin ylipäätään tällä hetkellä?

Käsityöthän on nyt pop, erityisesti perinteiset tekniikat. Ihmiset ovat kuitenkin toisinaan hiukan lyhytjänteisiä. Yhden illan kurssit, joissa oppisi uuden minitaidon, voisivat olla hauska idea, hän miettii.

Tärkeintä on kuitenkin itse rakastaa sitä mitä tekee. Samalla periaatteella Jokinen aloitti Hel Looks –sivustonsa seitsemän vuotta sitten. Siitä tuli ilmiö. Nappiin menneestä esimerkistä rohkaistuneena kysyn varovasti vielä loppuun: ei siis tarvitse huolestua, vaikka käytän aikani omiin sekalaisiin projekteihin kaiken muun kustannuksella. ”Ei missään nimessä” Jokinen kannustaa. ”Omista projekteista oppii aina eniten, ja ne voivat joskus viedä vaikka miten pitkälle. Toisaalta epäonnistumistakaan ei pidä pelätä. Se on ihan ok ja silloinkin oppii valtavasti.”

Kiitän lämpimästi Liisaa ja kysyn tietysti myös verkostoitumisvinkkejä. Kirjaan nimet ylös tärkeitä kontakteja –listaan. Tästä on hyvä jatkaa.

– Katja

Seuraa projektini etenemistä täällä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *