Uusi OK:lainen

Heipä hei!

Aloitin juuri ennen joulua kevään mittaisen sijaisuuden vara-Pauliinana opetusteknologiakeskuksessa. Tehtäviini sisältyy myös yhteistyötä eri tahojen kanssa, heti alkajaisiksi teidän tukiverkostolaisten suuntaan, ja YTYn kanssa yliopistopeda-koulutusten järjestämisessä. Monet teistä tukihenkilöistä tunnekin jo entuudestaan, ja on kiva tavata taas! Lisäksi on mukava saada paaaljon uusia tuttavuuksia!

Taustaltani olen tietotekniikan ja matematiikan opettaja, ja aina välillä olen myös tehnyt koulutustani vastaavia töitä kouluilla. Pisimpään olen kuitenkin ollut tietojenkäsittelytieteen laitoksella, jossa käytimme paljon verkkoa opetus-, ohjaus- ja opiskelujärjestelyihin ja kokeilimme erilaisia vaihtoehtoja.

Tämä blogi on verkoston yhteyskanava, jonne Mari jo ehtikin heittää haasteen kirjoittamisesta. Vaikka haaste ei omalle kohdalle hetikohta osuisikaan, kirjoitella saa silti ;) ja voihan haasteita olla vaikka montakin yhtäaikaisesti ilmassa!

Kävin marraskuussa Kuopion web 2.0 opetuksessa -seminaarissa, ja siellä kerrottiin second lifen opetuskäytöstä. Innostuin tietysti heti! Second lifella tuotiin kurssiin sosiaalista läsnäoloa ja sitä kautta pystyttiin esim. ryhmäyttämään opiskelijat ja ohjaamaan ryhmätöitä synkronisesti. Ja esim. virtuaaliluennon jälkeen opiskelijat olivat jääneet juttelemaan luennon aiheesta virtuaaliseen luentosaliin; tällaistahan ei yleensä verkkoluennolla oikein saa toteutettua ja kuka nyt jäisi IRL luentosaliin jonkun kanssa hölöttämään :) Esityksen kalvot löytyvät osoitteesta http://www.smoot.fi/dokumentteja/seminaari/Holmberg_smoot2111_ppt03.pdf Miltäs tällainen teidän mielestä vaikuttaa? Uskaltaisiko tällaista kokeilla itse? Tai olisiko tämä sopiva jonkun aamuklubin teemaksi tms?

Näkymisiin uuden vuoden puolella ja viimeistään aamuklubeissa!

t. Anni

2 thoughts on “Uusi OK:lainen

  1. Heippa ja hyvää uutta vuotta kaikille! Itse olen tosi kiinnostunut kokeilemaan SL:a. Eipä niin, että tahtoisin koko lääkiksen opetuksen siirtyvän sinne, mutta siten, että se on nyt tätä päivää ja uusi härpäke. Siitä pitäisi vissiin jotain tietää voidakseen muodostaa oman mielipiteensä…

    Olen luonut tunnuksen & hahmon, mutta muutaman vierailun jälkeen huomasin että tarvitsisin kyllä jonkun oppaan. Löytyisiköhän verkostolaisista tai OKlaisista opastajaa, olis kiva pitää virtuaalitreffit/-kokous siellä.

  2. Heips!

    Ilmeisesti lääkis sekä elukka ja hammas oiskin loistavia tieteenaloja second lifessa opettamiseen ja opiskeluun! SL:ssahan on jo valmiina virtuaalisia leikkaussaleja ja hoitohuoneita potilaiden hoidon harjoitteluun.

    Suomessa ÅA on pioneeri second lifen opetuskäytössä, joten jos haluamme opastusta aiheeseen, tuolta sellaista kannattaa hankkia. Toivoisitteko tällaista?

    Tutkailin asiaa hieman lisää, ja löysin mielenkiintoisia linkkejä (joista podcastin lataaminen kaatoi selaimen, joten varoitan :)

    – Kim Holmbergin kurssiblogi på svenska (ei muuten kiinnostava mutta ks 18.9.07) http://inm-ht07.blogspot.com/

    -esimerkkivideoita youtubessa http://www.youtube.com/watch?v=R7bXu2ozXo0&eurl

    -Tuija Aallon Second life -blogi ja podcasteja:
    http://tuhatsanaa.net/tagitys/second_life?page=3

    Seuraavaksi lataankin nuita MP3-soittimeen – kuluu työmatkat rattoisaan :)

    t. Anni

Comments are closed.