Tilasto-osiosta

Aloitimme tilasto-osion  katselemalla spss-videoita ja opettelemalla perusasioita. Valitsimme materiaalin ensin aihettamme käsittelevän viraston verkkosivulta. Lähiopetuksessa kävi kuitenkin ilmi, että data oli sen kaltaista, että spps:n sijaan olisi ollut parempi hyödyntää jotain muuta ohjelmaa esimerkiksi exel:iä. Halusimme kuitenkin käyttää spps:ää jo pelkästään sen vuoksi, että sitä joutuu tulevissa opinnoissa hyödyntämään. Niinpä haimme uudet datat Ailan kautta. Uusi aineisto oli selkeästi rajatumpaa ja siksi korrelaatiota jo osittain kirjoitetun analyysin kanssa piti hieman sorvata. Todellinen tilastoon pohjautuva tutkimus syntyy varmastikin aineiston ehdoilla, josta sitten rakennetaan analyysi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *