Kanssatutkijat/co-researchers

Adam Adam
Adam on tutkija, freelancetoimittaja ja järjestöaktiivi. Hän toimii vapaaehtoisena Nuoret Muslimit ry:ssä, jossa hän kannustaa nuoria aktiivikansalaisiksi. Adamin tavoitteena on inspiroida nuoria toteuttamaan itseään ja tavoittelemaan unelmiaan.

Teos on lyhyt video, joka kertoo musliminuorten vapaaehtoistoiminnasta ja yhteiskunnallisesta aktiivisuudesta.

May Ahmed
Olen 27-vuotias. Synnyin Mogadishussa, Somaliassa. Muutin perheeni kanssa Suomeen 4-vuotiaana. Olen ammatiltani tradenomi ja muotistylisti. Kiinnostuksen kohteeni liittyvät vahvasti luoviin aloihin. Muoti, arkkitehtuuri ja design kiinnostavat ja ovatkin vahvasti työssäni esillä.

Työni Inside/outside the box käsittelee lokeroinnin ja ulkopuolisuuden tunteita. Mitkä asiat ja paikat voimaannuttavat ja tuovat pakoa arkeen.

Hunderra Assefa
Ikää on 31 vuotta.​ ​Monet tuntee minut kutsumanimillä Hunde tai Ali.​ ​Olen vetänyt rodullistettuja nuoria työelämään valmentavaa työllisyyshanketta viimeiset kolme vuotta Monik ry:ssä. Juureni ovat Oromiasta (alue Etiopiassa), josta vanhempani muuttivat Suomeen yli 40 vuotta sitten. Käännyin noin 13 vuotta sitten muslimiksi, ja olen ollut aktiivinen Suomen muslimiyhteisössä yli kymmenen vuotta erinäisissä tehtävissä. Nuorten kanssa toimiminen on lähellä sydäntäni, ja olin perustamassa Nuoret Muslimit (NUMU) nimistä yhdistystä viitisen vuotta sitten.

Työni on video nimeltä “Älä anna vihalle sijaa”, jonka idea lähti siitä, kun kuulin kahden nuoren marokkolaistaustan omaavan nuoren reaktiosta Turun puukotusten jälkeen​.​ Video kannustaa musliminuoria olemaan ylpeitä taustastaan ja kaikkia Suomessa asuvia olemaan antamatta vihalle sijaa. Videossa esiintyy NUMUn vapaaehtoisia. Videon lisäksi nähtävänä on toinen “Behind the scenes”-video, joka kertoo videon taustoista.

Hiam Elfadl
22-vuotias sudanilais-suomalainen Helsingistä. Musiikki, tanssi ja runous on aina olleet lähellä sydäntä ja se näkyy myös näyttelyssä mun töissä. Nuorena ja etenkin maahanmuuttajataustaisena työni keskittyy aiheeltaan oman itseni löytämiseen ja identiteetin luomiseen kahden kulttuurin välillä, siihen mihin uskonto sijoittuu mun elämässä ja miten mä musliminuorena identifioidun suomalaiseksi.

Muttaqi Khan
Olen 25-vuotias helsinkiläinen muslimimies. Olen syntynyt Jyväskylässä bangladeshilaistaustaiseen perheeseen. Perheeseeni kuuluu vanhempien lisäksi viisi sisarusta. Olen ollut jo lapsuudesta lähtien aktiivinen muslimiyhteisöissä, johtuen siitä, että isäni on yksi bangladesilaisen yhteisön imaameista. Lukion abivuosina tutustuin Suomen muslimiyhteisön aktiivisimpiin nuoriin, joiden kanssa yhdessä perustimme Nuoret Muslimit ry:n (NUMU). Pyrin olemaan mahdollisimman aktiivinen erilaisissa yhteisöissä ja jatkuvasti kehittyä yksilönä. Yhteisö koostuu yksilöistä. Yhteisö on yhtä vahva, kuin sen yksilöt ovat.

Teoksen nimi on HKI. Teoksen kaikki kuvat on otettu Helsingistä. Työn tarkoitus on näyttää miltä Helsinki näyttää helsinkiläisen musliminuoren näkökulmasta. Kuvat on otettu paikoista, joissa koen oloni kotoisaksi suomalaisena musliminuorena. Teostani kuvaa hyvin artisti Graciaksen HKI kappaleen riimit “Home sweet home where the personalities splash”.

Sara Salmani
Olen 29-vuotias musliminainen, yrittäjä, äiti, ja vaimo. Synnyin muslimiperheeseen; äitini on suomalainen käännynnäinen ja isäni iranilainen. Olen oppinut paljon islamista elämän kautta, avioliitto sekä äitinä oleminen ovat antaneet minulle syvempää ymmärrystä ihmisen ja Jumalan välisestä suhteesta. Islam on elämäni ja elämäni on islam. Se on rauha, jonka saavuttaa hengellisen ja fyysisen tasapainon kautta.

Tämä video on henkilökohtainen kirje tyttärelleni Mehra Unelmalle, jossa avaudun suhteestani uskontoon erityisesti työssäkäyvän äidin näkökulmasta. Mitä islam on opettanut minulle ja mitä opittavaa minulla vielä on? Miten suhteeni Mehraan muistuttaa minua suhteestani Jumalaan, ja mitä äiti voi toivoa omalta tyttäreltään?

Zala Shbib
Olen 31-vuotias ja tykkään tehdä  vaatteita ja muutenkin työskennellä käsilläni. Teokseni Sufi Masa on yksi näkemys dervissitanssijasta.  Inspiraation lähteenä työlleni on Rumi ja hänen runonsa. Rumi lähestyy kaikkea rakkaudella ja hänen sanomaansa kunnioittaen lähestyin työtäni rauhalla ja kärsivällisyydellä, kun epäilys meinasi vallata mieleni.

Hameen kalligrafia “Al-Khabir” tarkoittaa transsissa olemista, syvää olemusta. Takin kalligrafia “As-Salaam” tarkoittaa rauhaa. Hatun kirjailu “Shams Tabriz” kuvailee syvää ystävyyttä. Kalligrafian toteutus hameeseen ja takkiin Saharan Inka. Vaatteiden kalligrafian alkuperäinen design Mohamed Zakariya. Hatun on tehnyt Anna-Stiina Pires. Kiitos ystäville ja kaikille, jotka auttoivat työn toteuttamisessa.

Oussama Yousfi
Olen järjestötyöntekijä ja järjestöaktiivi. Urheilusta ja moottoripyöräilystä kiinnostunut, sushia ja kissoja rakastava suomalainen nuori muslimi.

Työni näyttelyssä koostuu viidestä taulusta, joissa yhdistyy modernia graafista suunnittelua ja arabian kielen kalligrafiaa. Taulut koostuvat sanoista ja nämä sanat kuvaavat laajemmin teemoja, jotka ovat minulle suomalaisena musliminuorena voimaantumisen ja resilienssin lähteitä, sekä vahvan identiteetin perusteita. Työt on toteutettu taiteilijaystäväni graafikko Issam Abbas Nasserin kanssa.

Premtim Zogiani
Olen 26-vuotias liiketalouden asiantuntija. Toimin myös Suomen Muslimiopiskelijoiden Verkoston puheenjohtajana. Harrastuksiini kuuluu mm. lukeminen ja maailmanpolitiikan seuraaminen, kuten jokapäiväinen ihmettely miten Trumpista tuli USA:n valtionpäämies.

Työni Quotes Are Forever koostuu visuaalisista kuvista, joihin on kirjoitettu erilaisia minulle henkilökohtaisesti tärkeitä ja voimaannuttavia sitaatteja. Sitaattien lisäksi olen kirjoittanut omia pohdintoja, joista ilmenee mitä mikäkin sitaatti minulle merkitsee ja mitä ajatuksia ne herättävät. Sitaatit liittyvät sekä uskontoon että myös muihin minua voimaannuttaviin ja inspiroiviin ihmisiin tai sanontoihin.