Kirjailijavieraat Författargäster

Kirjallisuudentutkimuksen päivien kirjailijavieraat 7.5.2021 / Författargäster på Litteraturforskningsdagarna 7.5.2021

Mia Österlund haastattelee Leena Virtasta ja Sanna Pelliccionia / Mia Österlund intervjuar Leena Virtanen och Sanna Pelliccioni.

Zoomlinkki toimitetaan päivien osanottajille ja lisäksi KTS:n sähköpostilistalle. /  Alla de som har anmält sig till Litteraturforskningsdagarna kommer att få en länk till diskussionen. Länken kommer också att mailas ut på KTS-listan.

 

Kuva: Milka Alanen

Leena Virtanen on vapaa toimittaja, kriitikko ja kirjailija. Hän tekee parhaillaan Suomen supernaisia -kirjasarjaa (Teos) yhdessä kuvittaja Sanna Pelliccionin kanssa. Ensimmäisen kirjan aiheena oli Minna Canth, toisessa Ellen Thesleff ja nyt on tekeillä kirja Eeva Kilvestä. Virtanen pyörittää myös Toukka-lastenkirjayhdistystä.

 

Kuva: Paolo Pelliccioni
Sanna Pelliccioni on Helsingissä asuva kuvittaja, graafinen suunnittelija ja lastenkirjailija. Alkuperäiseltä koulutukseltaan hän on biologian ja maantieteen opettaja.
Pelliccioni tekee omaa pienten lasten Onni-poika-nimistä kuvakirjasarjaa ja yhteistyötä useiden kirjailijoiden kanssa, mm. Leena Virtasen kanssa Suomen supernaisia -sarjan parissa.
Tänä vuonna Pelliccionilta ilmestyy Supernaisia-sarjan lisäksi oma kirja Haikuja räjähtäville sydämille, meksikolaiseen kuolleiden päivään liittyvä Muistan sinua rakkaudella Maami Snellmanin ja Kiti Szalain kanssa ja vihattujen eläinten kirjekokoelma Älä vihaa minua Reetta Niemelän kanssa.
Pelliccionia kiinnostavat erityisesti tarinat, joihin liittyy yhdenvertaisuus, ihmisoikeudet, alkuperäiskansat, luonnon kunnioitus ja maailman ihastelu sekä tarinat joita ei ole vielä kerrottu.

 

Docent Mia Österlund är universitetslärare i litteraturvetenskap vid Åbo akademi och projektledare för KOTI Konkurrerande tidsordningar. Krononormativitet i 2000-talets litteratur och kultur för barn och ungdomar (KOTI), finansierat av Svenska Litteratursällskapet 2019-2022. Hon har publicerat en lång rad artiklar inom områden som genus- och queerstudier, flickforskning och barnlitteratur. Hon är medlem av redaktionsrådet för Barnboken- Journal of Children’s Literature Research, litteraturkritiker och medlem av lednings- och jurygrupper som Augustpriset, och är specialiserad på barnlitteraturforskning.