Neljäs periodi 2020

Lukuvuoden 2019–2020 neljäs periodi alkaa ensi viikon alussa. Antiikin kulttuurin osalta on tarjolla kolme kurssia. Rooman topografia katuperspektiivistä – yhteydet, liikkuvuus, urbanismi (KIK-AY127) on Metsätalon salissa 25 to 14–16 ja pe 8–10. Roomalaista gender-arkeologiaa, esineistä tiloihin (KUKA-AN505/KUKA-AN506/KUKA-AN508) kokoontuu ti 12–14 Topelian salissa F211 ja pe 10–12 Unioninkatu 37:n luentosalissa. Valkoiset uroot, ”ryöstetyt” naiset, seksikkäät faunit – antiikin taide Suomen taiteen ja kulttuurin aineksena (KUKA-AN506/KUKA-AN507/KUKA-TA217) on yleensä Topelian salissa F205 (ke 10–12 ja pe 12–14), paitsi ensimmäinen kokoontuminen ke 11.3. on Päärakennuksen salissa 8 ja ke 22.4. Kielikeskus seminaarihuoneessa 206. Kuten aina, kannattaa kaikki ajat ja paikat tarkistaa vielä ennen kurssien alkua WebOodista.

Amforoita Vapriikin Ostia-näyttelystä, joka on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Harvoin on näin ainutlaatuinen kokoelma antiikin esineitä nähtävissä näin lähellä.

Keväällä on myös haku Suomen Rooman- ja Ateenan-instituuttien johdantokursseille, jotka järjestetään alkusyksyisestä. Rooman kurssille haku on jo käynnissä ja Ateenan hakuilmoitus tulee varmasti hyvin pian, joten kannattaa seurata heidän verkkosivujaan. Kannustan Antiikin kulttuuria opiskelevia lämpimästi hakemaan näille kursseille. Ne tarjoavat mahdollisuuden perehtyä aiheisiin ja lähteisiin Kreikan ja Italian arkeologisilla kohteilla ja museoissa. Kurseilla voi korvata useita kohtia Antiikin kulttuurin vapaavalintaisessa opintokokonaisuudessa. Lisätietoja voi kysyä suoraan instituuteilta tai myös minulta.

– Samuli Simelius