TNC2009: Pari sanaa postereista

TERENAn TNC2009-konferenssissa oli esillä myös koko joukko postereita. Pari poimintaa niistä.

CESNET:n Miroslav Voznak ja Filip Rezac olivat tuoneet internetpuhelimen spammiin liittyvän posterin “Spam over Internet Telephony with SPITFILE“, jossa kerrotaan SPITFILE-applikaatiosta, jolla on voitu kokeilla SIPp:llä tehtyjä  SPIT-hyökkäyksiä ja niiltä suojautumista.

EENetin Laas Toomin ja Tarmo Ainsaarin toinen posteri on otsikoitu “WebApps as a Service“, jossa esitellään tapoja hyödyntää SaaSin ideaa web-applikaatioiden jakelemisessa käyttäjille. EENet on nimennyt palvelunsa nimellä HAVIKE.

David Simonsenin (WAYF) “User consent to exchange of personal data” pohdiskelee sitä, mitä periaatteita täytyy huomioida, kun suostumuksia erilaisten käyttäjän tietojen käsittelyyn käsitellään.

João André Pereira Antunes (Universidade Técnica de Lisboa) esitteleen posterissaan “Academic Instant Messaging System – Deploying Instant Messaging Over an Existing Session Initiation Protocol and LDAP Service Infrastructure Using the Message Session Relay Protocol” toteutuksen IM-palvelun tuottamiselle 12 000 hengen tiedekunnassa.

Jan Furmanin (CESNET) posteri “Deployment of temporary eduroam networks based on wireless mesh technology” esittelee pääpiirteet tilapäisen eduroam-verkon käyttöönotolle hyödyntäen langatonta mesh-teknologiaa.

Muissa postereissa käsiteltiin useita erilaisia aiheita kuten vaikkapa IPFIX-pohjaista verkon monitorointia tai vaikka ROADM-arkkitehtuuria.

Esittelyt postereista on siis täällä.

Leave a Reply