Usein kysytyt kysymykset

Tälle sivulle kerätään usein ylläpidolta kysyttyjä kysymyksiä BSCW:n käyttöön liittyen
____________________________________________________________________________

1. Miksi opiskelija ei näe kurssikansiota, vaikka olen kutsunut hänet kansioni jäseneksi? Hänen sukunimensä & sähköpostiosoitteensa on vaihtunut lähiaikoina, voisiko se vaikuttaa asiaan?

Vastaus: Sukunimen ja sähköpostiosoitteen vaihtuminen aiheuttaa juuri kuvatun kaltaisen ongelman. Opiskelijan käyttäjätunnukseen sidottu sähköpostiosoite tulee muuttaa oikeaksi, ennen kuin hänet pystyy onnistuneesti kutsumaan kurssikansioon, mikäli opiskelijoiden liittämiseen käytetään sähköpostiosoitetta tai sukunimeä. Käyttäjätunnuksella opiskelijan pystyy kurssikansioon lisäämään, vaikka sähköpostiosoite onkin vanha. Asia kannattaa kuitenkin hoitaa välittömästi kuntoon ylläpidon kanssa. BSCW-käyttäjät eivät pysty sähköpostiosoitettaan itse muuttamaan. Ota yhteys ylläpitoon osoitteeseen: atk-oppimisymparistot@helsinki.fi ja ilmoita opiskelijan koko nimi, käyttäjätunnus sekä vanha ja uusi sähköpostiosoite.

____________________________________________________________________________

2. Miten kutsun opiskelijoita BSCW-kurssilleni?

Vastaus: Mene BSCW:ssä ensin siihen kurssikansioon, johon haluat opiskelijat kutsua. Valitse sitten File > Access > Invite Member.  Voit hakea kurssin opiskelijat näytölle usealla eri tavalla:

1. Valitse pudotusvalikosta: “Type email addresses or user names”. Tällä toiminnolla voit tuoda näytölle opiskelijoiden sähköpostit kerralla kopioimalla  ne (CTRL + C) ne esimerkiksi Oodista tai Excel-taulukosta, niin että jokainen osoite/tunnus on omalla rivillään. Tuo osoitteet/tunnukset vasemmalla ylimpänä olevaan tekstikenttään (CTRL + V).

2. Valitse pudotusvalikosta: “Search for LDAP-users”. Kirjoita tekstikenttään henkilön sukunimi tai käyttäjätunnus ja paina enteriä tai rivin oikean reunan nuolipainiketta. Tämä toiminto on hidas erityisesti, jos LDAP-tietokannassa on paljon samannimisiä.

Kun olet hakenut tai tuonut näytölle oikeat henkilöt, sinun tulee siirtää heidän tietonsa “Select from results” -kentästä oikean palstan tekstikenttään “Selected Users”. Merkitse ensin henkilöiden nimet aktiiviseksi ja paina nappia “Add”. Shift-näppäin pohjassa saat merkittyä useita henkilöitä kerralla.

Sitten, kun sinulla on kaikkien opiskelijoiden tiedot oikean palstan tekstikentässä “Selected Users”, voit kirjoittaa opiskelijoillesi kutsuviestin kohtaan “Invitation text”. Opiskelijat kannattaa kutsua kurssille oletusarvoisella statuksella “Member”. Lopuksi paina OK, niin opiskelijoille lähtee kutsuviesti heidän sähköpostiinsa.

Huomioithan, että oikeus tiettyyn kurssikansioon periytyy automaattisesti kaikkiin kurssin alikansioihin!

1.1.2013 jälkeen kokonaan uusia käyttäjiä ei pysty enää kutsumaan BSCW:n. Ota yhteyttä atk-oppimisymparistot (ÄT) helsinki.fi saadaksesi lisätietoja. 

____________________________________________________________________________