Tietolinja 1/2016 ilmestynyt

Kansalliskirjaston Tietolinja-verkkolehden numero 1/2016 on nyt luettavissa seuraavassa osoitteessa:

http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe201602105314

Numeron kaksi pääteemaa ovat tällä kertaa tieteen avoimuus ja infrastruktuurit sekä siirtyminen Vesasta Fintoon.

Ensimmäiseen teemaan liittyvissä artikkeleissa Sari Räisänen kirjoittaa kirjastojen roolista avoimen tieteen palveluiden tarjoajana, Jyrki Ilva avoimen julkaisemisen nykytilanteesta ja Hanna-Mari Puuska ORCID-tunnisteen käyttöönotosta Suomessa.

Toisen teeman avaa Mikko Lappalaisen, Tuomas Palosen, Mirja Anttilan, Henri Ylikotilan, Osma Suomisen ja Matias Frosteruksen artikkeli, joka käy läpi Vesa- ja Finto-palveluiden vaiheita. Liisa Virtasen teksti on Vesan muistokirjoitus, ja Juha Hakala valottaa Vesan tekniseen ylläpitoon liittyneitä haasteita.

Lisäksi Lassi Lager raportoi pitkäaikaissäilytykseen keskittyneestä iPres-konferenssista. Numerossa uutisoidaan myös mm. viime viikolla avatusta Finnan avoimesta rajapinnasta ja Marja-Liisa Seppälä kirjoittaa uuden RDA-pohjaisten kuvailusääntöjen kuulumisista.

Antoisia lukuhetkiä!