Kuulumisia Mixed Reality -workshopista

Tiistaina 9.5. meillä oli koko päivän workshop / tutorial digiloikkamme aiheesta Mixed Reality. Workshopin tavoitteet onnistui, eli nyt osaamme itsenäisesti tuottaa MR sisältöä opetus- ja tutkimuskäyttöön. Päivän opit dokumentoitiin muistiinpanoin, videoiden, sekä screen recordia käyttäen. Paljon monimutkaisia asioita tuli esille, joihin yhteistyökumppanimme kanssa kehitämme user interfacea sekä plugineja / nappuloita, jotta hommat sujuu helpommin lopullisessa järjestelmässä. Paikalla olleet rekrytoimamme digituutorit Pilvi Ahtinen OKL:stä sekä Jaana Rantala Metsätieteistä olivat iso apu ja innokkaasti mukana. Muita oppeja hakeneita ja ideoita antaneita oli Tropiikki instituutista (Vitri), sekä Fysiikan laitokselta. Dokumenttien perusteella määrittelemme vaatimukset järjestelmän kehitystyölle sekä niistä koostetaan myös ensimmäiset tutoriaalit.

Kehitettävä pluginit (koodipätkät tai nappulat) helpottamaan toimintoja:
1) VRssä nauhoitus
2) 2D videoiden importtaus
3) Vektorien / vapaan käden piirtely ns. 3D liitutaulu

Muita opittuja asioita:
4) 360-kuvaaminen
5) Laser-käsiskannailu
6) Valmiit 3D-mallit ja niiden importtaus esim. lääkkiksen lähettämä mikroskoopilla kuvattu siitepölyhiukkanen
7) 360 / 3D mallit ja niiden editointi Unreal Enginella
8) Valmiiden projektien / assettikirjastojen käyttöä ja hyödyntämistä.

Voi kuulostaa heprealta, mutta tutoriaalit ja digituutorit tulevat auttamaan lopullisen järjestelmän testauksessa ja käyttöönotossa kädestä pitäen. Alpha testaukseen (ohjelmistokehityksen ensimmäinen testausvaihe) päästään suunnitellusti alkusyksystä. Lääkis ja Fysiikan laitos ovat rekrytoimassa omia digituutoreitaan hankkeeseemme paraikaa, toivotamme heidät tervetulleeksi mahdollisimman pian!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *