Pieneläinkirurgian potilastapausten ensiaskeleet

Noniin, viimeisimmästä blogikirjoituksestani on vierähtänyt jo tovi, mutta projekti on toki blogihiljaisuudesta huolimatta rullaillut vauhdikkaasti eteenpäin! Minulla on jo useampi potilastapaus valmiina ”paperilla”, mutta kohtasimme lievästi sanottuna pienoisia haasteita heinäkuussa syöttäessämme ensimmäisiä potilastapauksia OpenLabyrinth -ohjelmistoon koeajomielessä. Emme muun muassa saaneet lisättyä valokuvia tai videoita tapauksiin ollenkaan. Ilman kuvia ja videoita potilastapauksilta putoaa pohja ymmärrettävästi kokonaan eikä niissä ole oikein mitään järkeä.

Nyttemmin kuvien lisääminen onnistuu kyllä, mutta OpenLabyrinth ei skaalaa kuvia automaattisesti näytön kokoon sopivaksi, vaan näyttää suurista kuvista vain pienen osan. Toki kuvat voisi muokata valmiiksi mahdollisimman pieniksi tiedostoiksi, mutta se tarkoittaisi, että kuvat olisivat myös laadultaan huonompia. Esimerkiksi röntgenkuvia on kuitenkin vaikeampi tulkita, jos laatu on kovin huono.

Kiitos ohjelmistokehittäjämieheni, onnistuin myös lisäämään videon yhteen potilastapaukseen kikkailemalla sisältösivun lähdekoodin kanssa. Tuo ilo ei kuitenkaan kauaa kestänyt, koska jossain vaiheessa videotiedosto mankeloitui kuvatiedostoksi lähdekoodiin eikä video siis enää myöhemmin ollut nähtävissä.

Lisäksi ohjelmassa on mahdollisuus luoda erityyppisiä kysymyksiä, mutta huomasimme, että ohjelma ei missään vaiheessa anna palautetta, mitkä vastaukset olisivat olleet oikein. Tällaiset kysymykset ovat luonnollisestikin suoraan sanottuna turhia, kun mitä tahansa voi vastata tai jättää kokonaan vastaamatta, ja silti pääset etenemään tapauksessa.

Nyt siis muokkaan valmiita tapauksia ohjelmistoon sopiviksi tekemällä kysymyksistä yksinkertaisempia ja jättämällä jopa osan kysymyksistä kokonaan pois. Tämä tulee viemään oman aikansa, mutta ainakin olemme loppujen tapausten kohdalla viisaampia jo suunnitteluvaiheessa. Jatkamme taistelua myös tiedostojen lisäämisen kanssa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *