Taloustieteen digiloikasta ensimmäisiä tuloksia syksyllä

Taloustieteen Digiloikka-projekti on kesän aikana edistynyt suunnitelmien mukaisesti eli sekä CORE-e-kirjan käännös (linkki alkuperäistekstiin) että erityisesti lukiolaisille suunnattava taloustieteen perusteiden MOOC-kurssi ovat askelta lähempänä maalia. Sekä e-kirjasta että Moocista saadaan syksyllä materiaalia tutustuttavaksi ja kommentoitavaksi.

E-kirjasta on tavoitteena julkaista noin kolmasosa eli ensimmäiset 8 lukua CORE:n virallisella sivustolla syys-lokakuun vaihteessa. Materiaaleja ehtii siis jo parhaassa tapauksessa osittain hyödyntää syksyn peruskurssiopetuksessa. Taloustieteen peruskursseilla hyödynnetään nykyisellään jo varsin laajalti CORE:n englanninkielistä versiota.

Verkkokurssia tuotetaan yhteistyössä HY:n tietojenkäsittelytieteen laitoksen kanssa, jolla on runsaasti kokemusta tasokkaiden Moocien tekemisestä. Verkkokurssin beta-versio on tarkoitus saada syksyn aikana testattavaksi rajatuille yleisöille. Varsinainen julkaisu ajoittuu ensi talveen.

Digiloikka-projekti on sujunut yllättävänkin jouhevasti etätyösuosituksista huolimatta. Samalla koko projektiryhmä on saanut hyvää käytännön harjoitusta olemassa olevien digityökalujen käytöstä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *